Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

SIFIR – SIFIR!

SIFIR – SIFIR!

Ligin 6. Haftasını da geride bıraktık. Torku Konyaspor, Yeni Stadyumu ile birlikte, Balıkesirspor galibiyeti ile birlikte sezona iyi bir başlangıç yapacağını daha doğrusu oynadığı futbolun üzerinde bir grafik sergileyeceğini konuşuyorduk. Ligde alınan 6 maçtaki 6 puan kötü değil ama ç iyi de değil.

Torku Konyaspor’un lige verilen arada kendini toparlayamadığını düşünüyordum. Oynanan oyun ortada ve bu oynanan oyunundaki hataları bireysel olarak mı açıklasam yoksa Mesut Hoca üzerinden takım olarak mı açıklasam onu da bilemedim.

Maçın başından sonuna İstanbul Başakşehir “Bir puan alayım da gideyim” modunda idi. Bunu da becerdi hatta daha fazlasını alacaktı.

Hleb oynamıyor arkadaş. Bu adamın saha dışında sıkıntıları var gibime geliyor. Geçtiğimiz sezon taraftarın gönlünde taht kuran yıldız oyuncu bu sezon kötü bir performans sergiliyor. Taraftarlar da bunun farkında. Antrenmanlarda agresif, maç içinde bekleneni yapmaz, üç, dört adamdan sıyrılır kaleye vurmaz. Sen takımın en tecrübeli oyuncusun be kardeşim biz mi söyleyelim. O formanın ve 10 numaranın hakkı verilmeli.

Mesut Hoca da basın toplantısında Hleb hakkında konuştu. “Oynamıyor” diyor. Hocam kusura bakmayın. Siz oynatamazsanız o da oynamaz.

Biz yeni stadyumda Torku Konyaspor kendi eş değerindeki takımlara puan kaptırmaz diyorduk şimdi ne olduysa beraberlik üzerine beraberlik. Yakışmıyor bu durum bu takıma.

Takımda taktik ve teknik anlamda istikrar yok. Buna bir çözüm bulunmalı.

MAÇIN ADAMI MEHMET USLU!

Mehmet Uslu’ya ayrı parantez açmamız en normal durum. Adam 6 hafta boyunca bana kalırsa en istikrarlı oyuncu. Her gün kendi performansının üzerine bir yenisini daha ekliyor. Sol beki otoban yaptı. Sol bek olmasına rağmen bir bakıyorsunuz ortasahaya kadar çıkmış hücuma destek veriyor (Ali Turan gibi değil), bakıyorsunuz kanatlara doğru ortalar yapmaya çalışıyor ve bakıyorsunuz 90 artılarda çizgiden top çeviriyor. Tebrik ediyorum.

 SONUÇ

Yeşil Beyazlılar, taraftarın 3 puan beklediği maçtan kötü bir futbolla SIFIR – SIFIR berabere kaldı. 6. Haftada 6 puanla kaldı. Bu takımın 6. Haftası böyle olmamalıydı.

FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZI OLURUZ?

-İki doksana da topu çakıp kaleciyi mağdur etmediğimiz zaman futbolda mütevazı oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR