Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor mu iyi, İstanbulspor mu kötü oynadı?

Konyaspor mu iyi, İstanbulspor mu kötü oynadı?

Konyaspor’umuz İstanbulspor deplasmanında çok net bir galibiyet aldı. Takımın bu galibiyete çok ihtiyacı vardı. İlk iki haftada gol atamayan, gol de yemeyen Konyaspor bu galibiyetle birlikte çıkışa geçmiş olur. Bir yerden başlamak lazımdı.

İstanbulspor’un bu haliyle süper lig seviyesinde olmadığını da söylemeden geçemeyeceğim. Kadro kalitesi olarak Konyaspor’un çok altında bir takım olan İstanbulspor galibiyetine sevinelim ama hatalarımızı da görmezden gelmeyelim. Maçın ilk yarısında kalemizde verdiğimiz pozisyonlar beni çok düşündürdü. Sehic’in maç boyunca yüksek konsantrasyon ile oynaması olası bir yol kazasının önüne geçti. İlhan hoca’nın maç sonu röportajında takımı ofansif anlamda beğendiğini ama defansif anlamda çok pozisyon verdik diye özellikle belirtmesini taktir ettim. Olayın farkındayım, çözeceğiz diyerek önlem alacağının sinyalini verdi.

MUHAMMET DEMİR!

Oyuncu bazında bir şeyler söyleyecek olursak ise ben Muhammet Demir ile ne yapacağız diye kara kara düşünmeye başladım.

14. dakikada 2’ye tek pozisyonda al da at demesi gereken bir pası veremedi.

43. Dakikada karşı karşıya pozisyonu golle sonuçlandıramadı.

Maç içerisinde etkili olabilecek ataklarımızda top kayıpları yaptı.

Oyuna sonradan dahil olan Uche için bir şeyler söylemek henüz erken olsa da ona karşı bakış açım belli. Her seferinde inşallah yanılırım diyorum ama adamın top kontrolü bile sıkıntılı görünüyor. Chikalleshi’nin takımdan ayrılışı ile bu ikisine kaldık ve bu ikili ile sezon bitmez! Guilherme penaltı vuruşunda jest yaparak Muhammet Demir’e moral olsun diye topu verdi ama bence takımın penaltıcısı kimse riske girmeden penaltı vuruşlarını o yapmalı.

Endri Çekici muhteşem bir gole imza attı ve maç içerisinde de arı gibi çalıştı. Zymer çok istekliydi. Çok iyi oynadı. Attığımız üçüncü goldeki katkısı muazzamdı. Her ne kadar rakibe çarparak girse de ben o golü Zymer’e yazarım. Pavicic henüz beklenilen futbolu oynamıyor. Orta alanda çok pasif kalıyor. Yaptırdığı penaltı dışında bir varlık gösteremedi. Muric ise attığı uzun toplar ve açtığı ortalarla çok klas bir oyuncu olduğunu her maç hissettiriyor.

4-0 kazanmış olmamıza rağmen eksiklerimizi görmemiz gerekiyor. Cikalleshi takımdan ayrıldı. Muhammet Demir ve Uche ile güçlü takımlara karşı gol bulamayız. Muric, Endri, Zymer gibi isimlerin bireysel yeteneklerine bağlı kalırız. Sağ stoper ve forvet ihtiyacından bahsediyorduk. Şimdi forvet alındı diye aynısını yineleyemeyeceğiz anlamına gelmez. Yine bir forvet, sağ stoper ve hatta bir kanat ihtiyacı oluştu. Takımdan ayrılan ve ayrılacak oyuncuları düşündüğümüzde birkaç takviye yapılması şart oldu. İnşallah bu bol gollü galibiyete aldanıp ya da gol yemiyoruz mevcut oyuncularla idare ederiz denilmez. Büyük hata olur. Biz söylemiş olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR