İsmail Koç

İsmail Koç

SOSYAL BELEDİYECİLİK

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Günümüzde belediyecilik hizmetlerinde temel çalışmalar yeterli olmuyor. Bunun yanında sosyal bir takım çalışmaların da yapılması gerekiyor. Meram belediyesi de tam da bu noktada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Alavardı Mahallesinde Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi’ni törenle açtı.

Bu tarz projeler ve yatırımlar şehirler için önemli bir yer tutuyor. Şöyle ki şehirler de insanlar gibi yaşayan bir yapıya sahipler. İhtiyaçlar da bu doğrultuda sürekli değişiyor. Belediyeler de insanların ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını gerçekleştiriyor. Aile de Türk toplumunun temelinde yer aldığından, aile ile ilgili çalışmalar kaçınılmaz hele geliyor.

Fatma Toru da hem kadın bir belediye Başkanı olması hem de bir anne olması münasebetiyle aile ile ilgili konularda çok daha hassas. Kendisi de açılışta “Konya’da ilk kadın belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerek misyonumuz gerekse kadınlarımıza bir borç olarak addettiğimiz Kadın ve Aile Müdürlüğü’nü de Konya’da ilk kuran belediye olmanın da onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Meram Belediyesi’nin bir diğer özelliği de hizmete açtığı mekânlara hep tarihi isimler vererek bu isimlerin yaşatılması ve ismi verilen kişilerin tanınmasını amaçlıyor. Altuncan Hatun da bunlardan biri…

Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Tuğrul Bey’in eşi olan Altuncan Hatun da tarihimizde devlet kurtaran hatun olarak bilinmektedir. Bu bile aslında Türk tarihinde kadınların ne denli önemli yerinin olduğunun kanıtıdır. Bu gerçeği çok uzaklarda aramaya gerek yok.

Yeni ve modern binaların yapılması önemli elbette ancak bu binaların içinin doldurulması daha da önemli…

İnşallah Altuncan Hatun Aile Merkezi’nde faydalı çalışmalar gerçekleştirilir. Yapılan merkezin Meram’a ve Konya’mıza hayırlar getirmesi dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR