Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

STRATEJİK AKIL

STRATEJİK AKIL

Türkiye'yi açık açık oynanan provokasyonları hatırlayalım.

Kıbrıs Rum kesiminin israil'in güvenlik desteğini de alarak Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz çıkarmak için platform kurduğunu ve bunu ABD şirketine vermesi sıradan değildi.Yani Doğu Akdeniz bir anda gözlerin çevrildiği bir nokta olmuştu.Bu sıradan ve doğal bir girişim gibi görünsede ki 'nolacak canım 'diyen ve bölge siyasetini okuyamayanlara göre sırada görünen olay olmuştur.

Oysa KKTC üzerinden ağır bir tahrik ve meydan okumadır.

 Yanı başımızda Suriye

Şiddet ve katliam

Dram ve Hüzün

Açlık ve hastalık

850 km sınırı olan ve akrabalık bağlarımız bulunan Türkiye için büyük meydan okumaları daha önce yazmıştım. Türkiye’nin geçtiği imtihanı hep birlikte gördük .

Bütün bu yaşananlar istikrar ve huzurumuzun bozulması, çatışma sürecinin yaşanması Türkiye'yi içeride ve dışarıda engelleme ve durdurma mücadelesidir.

 Ulusal noktadan bakın grafiğimiz sürekli yükseliyor. Bölgesel güç profilimiz dinamik, ekonomik çizgide sarsılma yok, ekonomik siyasi ve diplomasi de başarımız bizi küresel anlamda kuvvetlendirmiş Yükselen ülke Pozisyonunda Türkiye

Bundan sonra da Mücadeleyi siyasetle, diyalogla ve diplomasiyle daha etkili sürdürmeliyiz. Stratejik akıl ve siyaset becerisi yol haritamızı oluşturmalıdır.

Türkiye’nin gücünü harcayan, dinamiğini tüketen ve onu küçülten sonuçlar doğuracak herseyden uzak durmalı

Büyük düşünen bir Türkiye için bu çok önemli

 Sözüm şudur ki ;

Türkiye’nin kendisinden öte bu coğrafyalar içinde tarihi bir sorumluluğu vardır.

Büyük hedefler Yeni Türkiye’nin ufkudur, geleceğidir.

Kalın efendim sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR