Ahmet Yeşil

Ahmet Yeşil

Stresin karnesi verildi

Stresin karnesi verildi

Çağımızın büyük problemlerinden biri; STRES

Kişinin bir nevi kendine zulmüdür. Bazen çok mutlu olsak dahi streslenecek bir durum buluveririz. Hayat şartları, ruhsal bozukluklar kişiyi ister istemez strese sürüklüyor. Ama atladığımız bir kıstas var ki, ne kadar sağlıklı olursak olalım stresli olmamız sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Beraberinde psikolojik rahatsızlıklarımız ortaya çıkıyor. Hemen herkesin mutlaka sıkıntılı olduğu durumlar vardır. Önemli olan bunları büyük felaket gibi görmemek. Stresin hiçbir durumu olumsuz etkilemesine izin vermemeliyiz.Stres bizi değil biz stresi yönetmeliyiz.

Bu konuya değinmemde ki ana sebeplerden birisi de tabi bugün karne alan evlatlarımız sebep oldu. Yorucu dönemin üzerine bir de karne stresi eklendi. Karne alınca evdeki ebeveynlerin tepkileri her çocuğu etkilemekte bunun stresi ile karne rakamlarında değişiklik yapmaya gitmekteler. Aileler bunu yaparak çocukları yalana sürüklediğinin bilincinde olmalı. Ayrıca bu stres ile kendine zarar veren çocuklarda var. Maalesef bilinçsiz ebeveynler yanlışa sürüklenen çocukları getiriyor. Size tavsiyem zaten yoğun stres ile okul yükünü 15 günlükte olsa üzerinden atan evlatlarımıza anlayış gösterip sağlıklı bireyler haline getirelim.

Çocuklar bizim geleceğimiz baskıcı eğitim anlayışı ile onların hayatına büyük etkiler bırakıyorsunuz.

Her ne kadar uzmanlar televizyonlarda konuşsa da fayda sağlamıyor. Okumak istemeyen bir çocuğa baskı yapmak onun hayati anlamda birçok alanda etkilenmesine sebep olacaktır. Zekası gerçekten gelişime açık ama ders konularında yetersiz bir çocuğu yargılamak kadar yanlış bir durum yoktur. Sistemin anlayışı ile birebir örtüşmeyebilir çocuğun algıları bunun için onu suçlayamazsınız. Diyelim ki zeka konusu değil çocuk hayata atılmak istiyor. Yazım yanlış anlaşılsın istemem ama çocuğunuzun ne istediğini bilmeden yarış halinde koşturmacanız ona zarar veriyor.

**********

Çocuğunuzun kendini keşfetmesine kendi kararını vermesine izin verin. Şunu unutmayın ki herkes avukat, doktor, mimar olursa girişimci olacak bireyler bulamayız. Okulda hiç takdir alamayıp şu an azmi ile bir yerlere gelmiş nice insanlar var onlardan birisi belki sizin evladınız olacak. Ebeveyn olarak elinizden geleni yapıp ilgilenin ama baskıyla bir yerlere gelmesine uğraşmayın. Takdir alamadı yerine kitap okumuyor diye çocuklarımızı yargılarsak emin olun daha azimli ve kültürlü bir toplum yetiştiririz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yeşil Arşivi
SON YAZILAR