Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

ŞUANDA EN TEHLİKELİ ŞEY 'KAOS'

ŞUANDA EN TEHLİKELİ ŞEY 'KAOS'

Son 5 haftada 3 mağlubiyet almış bir Konyaspor gerçeği varken Pazartesi günü resmi siteden yapılan açıklama ve ardından sosyal medyada yapılan algı operasyonu sonrası işler iyice karıştı. Şimdi öncelikle neler yaşandığını hatırlatalım.

Konyaspor kritik süreçlerden geçtiği şu dönemde mutlak 3 puan alması gereken Gençlerbirliği maçında gerek bireysel hatalardan gerekse rakibin yüksek mücadelesinden ötürü eli boş döndü. Takım ligde 1 aydır galibiyet göremeyince eleştirinin dozu bir tık daha arttı.

Duyumlarımıza göre de maçtan sonraki gün Teknik Direktör Aykut Kocaman bir yöneticiyle sohbetinde işlerin daha da kötüye gitmemesi için takıma gereken müdahaleyi yapacağını söyledi.

Bu yönetim kurulunun ortak açıklaması şeklinde Pazartesi günü resmi siteden yayınlandı. Açıklamada en çok dikkat çeken cümle "Bugün geldiğimiz noktada, teknik direktörümüzün bazı tedbirleri alma gereksinimi doğmuştur ve en kısa sürede bu tedbirleri alacağına inanıyoruz." İfadesi oldu.

Bu zaten Kocaman’ın kendi söylemiydi. Ancak bu açıklamanın ardından pusuda bekleyen yaygın medya Konyaspor Aykut Kocaman’ı uyardı! Gibi kaos oluşturacak haberler ortaya attı.

Kocaman’ın Konyaspor’daki başarısını hazmedemeyen, her fırsatta da Fenerbahçe ile ismini anan bazı medyalar yeşil beyazlıların son dönemdeki düşük performansından nemalandı ve bu açıklamayı farklı bir şekilde haberleştirip sundu. Haberleri bu şekilde algılayan taraftarların bir kısmı yönetime sallarken bir kısmı da ‘Harbiden artık yeter. Kocaman bu uyarıyı dikkate almazsa takımdan gitsin’ gibi paylaşımlarda bulundu. Yani kısacası istenilen kaos ortamı başarıyla oluşturuldu.

Sonra Konyaspor sitesinden bir açıklama daha yayınlandı ve sözlerin yanlış anlaşıldığı vurgulandı. Ayrıca Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı da "Hocamıza gözdağı verdiğimizi söyleyenler oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Hocamız istesin, şehrin anahtarını veririz" ifadelerini kullandı.

ŞUAN NE YAPMALI?

Böyle bir kaos ortamı oluşmuşken, yönetimin yapacağı yanlış anlaşılmaya müsait bir açıklama veya en ufak bir hata daha dönülmez sonuçlara yol açabilir. Dönülmez sonuçlardan kastım zaten kalması sallantıda olan Aykut Kocaman’ın Konyaspor’dan ayrılması kesinleşir.

Peki Kocaman ayrılsa ne olur? Konyaspor’da Aykut Hoca’nın dışında başka hiçbir hocanın bu oyuncu topluluğu ile başarı yakalayacağına şahsen inanmıyorum. Tecrübeli antrenör tam da sezonun ortasında takımdan ayrılırsa yeni gelecek hoca eldeki oyuncularla düşmeme mücadelesi verir.

Geçtiğimiz sezon yakalanan süper başarı da uzun yıllar hayal olarak kalır.

Bu oyuncu topluluğu Aykut Kocaman’a güvenmiş ve tam anlamıyla itaat etmişken başka bir hoca Konyaspor’u tehlikeye sürükler.

Şuan yaşanan kötü günlerin ilacı değişiklik değil onarımdır. Bu da açıklamada denildiği gibi futbolculara belli uyarıların gerekirse de sert uyarıların yapılması ve kendilerini toplamalarına zorunlu kılınması ile olacaktır.

Taraftarın bu süreçte sabırlı davranması ve inancını yitirmemesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, Konyaspor için şuanda en tehlikeli şey kaos ortamıdır.

Üst üste alınan kötü sonuçlardan gereken dersler çıkarılmalı, gelecek maçlara da buna göre hazırlanılmalıdır.

Bu karmaşık dönemden kurtulmanın yolu sabırdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR