Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Ortak kanaat: Ümitvarız!

Ortak kanaat: Ümitvarız!

Yine yeniden ‘Enler’ dergimizle karşınızdayız. Her yılın başında yayımladığımız, bir önceki senenin Konya firmaları bazında değerlendirmesine yer verdiğimiz bu özel dergimizde bu sene de sektöründe lider olan, öz sermayesiyle gücüne güç katan, büyüyerek yoluna devam eden güzide firmalarımızı konuk ettik.

İlk sayımızı 2019’un başında çıkardığımız Enler dergimiz, 4. sayısıyla yeniden okurlarıyla buluştu. Geriye dönüp baktığımızda dört koca yılı geride bırakmanın şaşkınlığını yaşarken, her yıl istikrarlı şekilde Şubat ayında okurlarıyla buluşan Enler’in emin adımlarla yoluna devam etmesinin mutluluğu içindeyiz.

Acısıyla, tatlısıyla 2021’i geride bıraktık. Dünyanın pandemiyle boğuştuğu, kapanmaların yaşandığı, birçok gelgitlere sahne olan son 2 senede bizler de Konya’mızın esnaflarıyla, firmalarıyla sürekli iletişim halinde olduk.

Bu sancılı süreçte maalesef bazı işletmeler kepenk kapatırken, bir çoğunluğu da gücüne güç kattı.

Peki bunu nasıl başardılar?

Her gittiğimiz yerde sorduğumuz, pandeminin kendilerinin nasıl etkiledikleri, bu süreçte ne gibi çalışmalar yaptıkları sorusuna gelen ortak cevap, ‘pes etmeden mücadele ettik, sabrettik, sebat ettik’ yönünde oldu.

Evet, bu süreçten etkilenmedik diyen yalan söylüyordur. İlla ki herkes pandeminin getirdiği zorluklardan az çok nasibini aldı. Kapanma sürecinde belki aylarca kapalı kalan firmalar ekonomik zorluklar çekti. Fakat bu kapanmaların ardından gelen normalleşme dönemi, bu firmalar için iki kat daha fazla iş demekti.

Evlerinde kalan, dışarının hasretini çeken insanlar açılma dönemiyle birlikte ceplerinde kalan paralarını harcama yolunu tercih etti. Bu da özellikle hizmet sektöründe bulunan firmaların tatlı bir yoğunluk yaşamasını sağladı.

Zaten üretim yapan firmalar / fabrikalar, kapanmadan etkilenmedi. Kısıtlamaların olduğu süreçte de çalışmalarını dönüşümlü olarak sürdüren bu markalar güzel işler çıkardı.

Bir de ihracat yapanlar var ki asıl onlar bu süreçten en kârlı çıkanlar oldu.

Döviz kurlarındaki dalgalanmaların en çok olumlu yansıdığı, ülkemize döviz girdisi sağlayan ihracatçı firmalarımız deyim yerindeyse bu süreçte büyüdükçe büyüdü.

Özet olarak; krediye bulaşmayan, öz sermayesiyle varlığını sürdüren, işini severek yapan, işçisinin hakkını verip onlara da severek yaptıran bu firmalar süreçten kazançlı çıktı.

Ekonomik verilere göre ülkemiz, 2021 yılı boyunca yine önemli bir büyüme kat ederken, Konya’mız burada pastanın önemli payını elde etti. Konyalı işverenlerimiz her sene olduğu gibi geride kalan yılda da ülkenin kalkınmasında önemli mikenk taşlarından oldu.

Şehrimizin bu firmaları; Geride kalan yılı kazançla kapatırken, 2022’nin de kendileri için güzel işlere gebe olduğunu, yeni yıldan da ümitvar olduklarını vurguladı.

Tüm işletmelerimiz için, 2022’nin 2021’i aratmayacak kadar güzel geçmesini, yeni yılda da güçlenerek yollarına devam etmelerini temenni ediyorum.

Allah nasip eder de 5. sayımızda da sizlere bu satırlardan seslenecek olursam, bu ümitlerin gerçekleştiğini, belki de ilerleyen sayfalarda hikayelerini okuyacağınız Konya’mızın güzide firmalarının cirolarına ciro kattıklarını anlatmak isterim.

Keyifli okumalar…

Dergimize bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR