Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

5 GOL AĞIR OLDU

5 GOL AĞIR OLDU

Şampiyonluklar yaşamış, bütçe olarak da kendinden kat kat fazlasına sahip bir takımdan 3 gol yersin normal karşılanır. 4 gol farklı olur yememek gerekir. Ya 5 gol? O zaman işin rengi değişir. Muhakkak bir sorun var demektir. Sen de Avrupa’da oynamış, daha geçen sezonu 3.bitirmiş takımsın. 5 gol yedin mi ismine zarar verirsin.

Konyaspor’un Beşiktaş’tan 5 gol birden yemesindeki sorumluyu bulalım.

Bu skordan dolayı kimi eleştirmek lazım?

Takımdaki eksikler bariz derecede görülürken transfer yapmayan yönetimi mi?

Son dönemde performansı gözle görülür derecede düşen futbolcuları mı?

Bunların içerisinden haftalar önceki halini mumla aradığımız Ömer Ali'yi mi?

Takımın en iyi oyuncusu Ali Çamdalı'nın, farkın açılmaya başladığı üçüncü golde adamını kaçırmasını mı?

Zaten 4 gol yemişken, fark azalsın diye düşünürken Ali Turan’ın pozisyon bittikten sonra rakibin ayağına ayağını dolayıp penaltı yapması mı?

Cenk'le gol krallığında yarışan ama sahada gözükmeyen Boşnak forvet Bajic'i mi?

Yoksa her fırsatta savunduğumuz, 'o' işini bilir dediğimiz, ancak yönetimden transfer istemeyen, Beşiktaş'ın saldıracağını bile bile hücum ağırlıklı kadroyla sahaya çıkan Aykut Kocaman'ı mı?

Evet bu saydıklarımın hepsi bir parça eleştiriyi hak ediyor.

Konyaspor mu kaybetti Beşiktaş mı kazandı?

Yiğidi öldür hakkını yeme. Beşiktaş gerçekten çok güzel bir futbolla galibiyeti yüzde yüz haketti. Ancak bu kadar fark yemek gerekir miydi?

Hücuma çıkarken yapılan açıklar farkın açılmasını sağladı. Ayrıca Quaresma'nın sağ kanattan göstere göstere en az dört kez orta yapması ve her ortaya da Cenk'in rahat bir şekilde kafa vurması akıl alır gibi değildi.

Maç içerisinde bunlara önlem alınamayınca fark açıldı da açıldı.

Her maçta hakemlere bahane bulmaktan sıkıldık artık. Hatta hakemler hakkında konuşmayı sevmeyen Aykut Kocaman'ın bile her maçtan sonra hakem hatasını vurgulaması iyice canımızı sıkmaya başladı.

Ancak maalesef yine korktuğumuz başımıza geldi.

Bu maçın hakemi Özgür Yankaya daha önce Konyaspor'un 11 maçını yönetmiş ve yeşil beyazlılar bunların yalnızca 1'inden galibiyetle ayrılabilmişti.

Yankaya ile kazanamayan Konyaspor bu maç öncesi olumsuz sinyalleri almıştı.

Aslında maçın ilk dakikalarında adil bir yönetim sergileyen Özgür Yankaya, ilk yarının bitimine yakın henüz skor 1-0'ken Konyaspor'un yüzde yüzlük penaltısını vermedi ve ilk hatasını yaptı.

Yankaya, Beşiktaş'ın attığı ikinci golün gelişimini hazırlayan pozisyonda Cenk ve Atiba’nın Bajic’e yaptığı bariz faule de düdük çalmadı ve bir hata daha yaptı.

Zaten bu hata zincirleri gösterilmeyen kartlarla da sürdü.

Kısaca korktuğumuz başımıza geldi. Ancak benim kanaatim, bu maçta hakemden çok suçu kendimizde aramalıyız.

Başakşehir'den liderliği yeniden alabilmek için Barcelona'ya hazırlanır gibi hazırlanan bir Beşiktaş karşısında sürekli yaptığımız katı savunmayı yapamamamız pahalıya mal oldu.

Konyaspor yıllardır yaptığı en iyi iş olan savunmayı bu maçta hiçbir şekilde gösteremedi. Bu sebeple de Beşiktaş her geldiğinde gol atmayı başardı.

Sırada iç sahada Antalya maçı var. Haftalardır yükselişte olan Akdeniz temsilcisi Konya’ya galibiyet için gelecek. Bakalım Konyaspor bu maçta ne gibi önlemler alacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR