Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

SÜRPRİZ DEĞİL

SÜRPRİZ DEĞİL

Açıkça söylemek gerekiyorsa maç öncesinde Torku Konyaspor’un galip gelebileceğini çoğu kişi tahmin etmiyordu fakat hem Beşiktaş’ın son iki haftada puan kaybetmiş olmasının ve bu maç öncesinde rakiplerinin kazanmış olmasının oyuncular üzerinde oluşturacağı baskı hem de Torku Konyaspor’un önceki maçlarda göstermiş olduğu mücadele böyle bir sonucun sürpriz olmayacağının göstergesiydi. Kendini tamamen garantiye almış ve prestij önemindeki maçlar oynayan yeşil beyazlıların şampiyonluk mücadelesi veren ve mutlak kazanmaya ihtiyacı olan rakibine karşı ortaya koyduğu mücadele takdire şayandı.

 

Maç yavaş bir tempoda başladı. Başlama vuruşundan itibaren Beşiktaş’ın çok büyük bir baskı kuracağını bekleyenler böylelikle yanılmış oldu. Torku Konyaspor doğru bir savunma anlayışı ile oynuyor olmasıyla birlikte hücumu da düşünen, oyunu kilitlemeye yönelik bir anlayışta olmayarak atak geliştirmeye de çalıştı fakat çok net pozisyonlar bulamadı. Oyunun devamında da çok net pozisyonlar bulamayan Torku Konyaspor rakibine de net pozisyonlar vermedi. Aykut Kocaman’ın takımda oturtmuş olduğu oyun anlayışının meyvesini bu maçta da gören yeşil beyazlılar doğru futbolun nasıl oynanacağının dersini verdi. Genel olarak maça hâkim olan taraf Beşiktaş gibi gözükse de maçı kazanmayı hak edecek bir oyun ortaya koymadıklarında benimle hemfikir olan kişilerin büyük oranda olduğunu düşünüyorum.

 

Futbolun doğrularını bu maçta çok iyi uygulayan yeşil beyazlılar Torje’nin atmış olduğu sıra dışı golle maçı kazanmayı bildi ve kendisini destekleyen taraftarını gene mutlu etti. Yazımın başında da söylemiş olduğum gibi bu galibiyet bana göre sürpriz bir galibiyet değil bir anda olmuş bir şey hiç değil. Bu galibiyet aslında Aykut Kocaman’ın takımın başına geçmiş olduğu andan itibaren oluşturulmaya çalışılan bir oyun modelinin galibiyetidir. Türkiye için sıra dışı bir oyun anlayışını oturtmaya çalışan Aykut Kocaman emeklerinin karşılığını yavaş yavaş almaya başladı. Önümüzdeki sezondan itibaren bu oyun modelini tam olarak sahaya yansıtabilen ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini alarak zaferlere koşan bir Torku Konyaspor dileğiyle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR