İsmail Koç

İsmail Koç

Tecrübe ve kalite farkı

Tecrübe ve kalite farkı

Atiker Konyaspor ilk Avrupa deneyiminde kupanın favori takımlarından Sahaktar’a tek golle mağlup oldu. Maçın sonucundan daha önemli olan nokta Yeşil Beyazlıların ilk kez Avrupa’da boy gösteriyor olmasıydı.

Aykut Kocaman’ın öğrencileri Avrupa'daki tecrübesizliklerini Shaktar Donetsk karşısında canlarını dişlerine takıp mücadele ederek kapatmaya çalıştı.  İlk yarıda soyunma odasına golsüz beraberlikle giderek de bunu başardı.

İkinci yarıda ise tecrübe faktörü ortaya çıktı. Atiker Konyasporlu oyuncular basit top kayıpları yapınca rakibin yoğun baskısını bir türlü kıramadı. Bu baskının sonunda da oyunun son bölümlerinde Shkatar'ın golü geldi.

Atiker Konyaspor ilk Avrupa Kupası maçında güçlü Shaktar karşısında çok iyi mücadele etmesine rağmen, kadro kalitesinin yetersizliği ve tecrübe eksikliği nedeniyle sahadan mağlup ayrıldı.

Özellikle maçın ikinci yarısında kadro kalitesi bariz bir şekilde ortaya çıktı. Yeşil beyazlı oyuncular olağan üstü mücadele etmelerine rağmen maçtan puan çıkaramadı.  Maçın başında direkten dönen top gol olsa çok farklı bir maç da izleyebilirdik.

Mağlubiyete rağmen Avrupa arenasında ilk kez bir maça çıkan Atiker Konyaspor'un bu platformda bu ve bundan sonraki maçlarda edineceği tecrübe galibiyetten çok daha değerli. Avrupa Kupalarında mücadele bir tecrübe gerektiriyor. Bu tecrübe de öyle kolay elde edilmiyor.

Atiker Konyaspor Shaktar karşısında Türkiye standartlarının üzerinde müthiş bir mücadele örneği sergiledi. Rakip geçen senenin Avrupa Ligi yarı finalisti. Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Mağlubiyete rağmen Atiker Konyaspor'un ilk Avrupa kupası maçında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu dolduran binlerce taraftar bir tarihe tanık oldu.

Yeşil beyazlılar bundan sonraki maçlar için umut verdi. Shaktar karşısında verilen mücadelenin bir örneği Gent deplasmanında da verilebilirse puan ya da puanlarla dönülebilir. Braga ve Gent’in de ilk maçta beraber kalması büyük bir avantaj.

Atiker Konyaspor bu oyun ve mücadele azmi ile son maça kadar grupta iddiasını sürdürecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR