Ali Kaya

Ali Kaya

Yine Sizin Çocuklar Mı?

Yine Sizin Çocuklar Mı?

               Öncelikle Kurban Bayramınızı tebrik ederim, maneviyatın çok yoğun yaşandığı böylesi günlerin birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamlaştırması eş, dost, hısım, akraba ile olan bağlarımızı güçlendirdiği için önemlidir. Hani eskilerden nerde o eski bayramlar diye bir söz söylerlerdi ya yine aynı şekilde dedirtecek şekilde yaşanıyor artık bayramlar. Bu bayramda da aldığımız haberlere göre Sahil kentlerinde ki otellerde yüzde yüz doluluk olması ve yerli turistlerin turizmi canlandırmasına sevinelim mi üzülelim mi bilemedim,  millet bayram günlerini sahil şehirlerini ziyaret ederek geçirir olmuş hısım akraba ziyaretleri unutulur olmuş ne diyelim onlara da iyi bayramlar.

           Geçen hafta 28 belediyeye kayyum ataması yapılarak belediye başkanlarının görevine son verilmiştir. İçişleri Bakanlığı kararı ile yapılan bu görevden almalar ve atamaların yapıldığı belediyeler  geçtiğimiz  yıl    özellikle doğu ve güney doğu bölgelerinde  PKK terör örgütünün hendek kazarak  veya asfaltın altına bomba koyarak yaptığı saldırı eylemlerinde belediye araçlarının ve personelinin  kullanılması ve belediyeye iş alımlarının Kandilden olur alınarak yapıldığı iddialarını  hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan görevden almalar siyasi değil milli bir meseledir. Sen teröre destek vereceksin ve finans sağlayacaksın ve devlet seni görevden almayacak öylemi?   Bu belediye başkanlarının asıl görev ve sorumlulukları seçildikleri bölgelerde şehirlerin daha yaşanabilir bir yerleşim yeri  ve   halkın huzur ve refahını sağlamak için park, yol, su, yeşil alan ve kanalizasyon gibi alt ve üst yapıları yapmak yerine devletin gönderdiği paraları  PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine aktarması ve belediyelerde teröristlerin  yuvalanmasını  ve teröre hizmet etmesini sağlamaları sonucu kayyum ataması bir iç mesele midir yoksa değil midir? Amerika Türkiye başkonsolosluğu ve ABD,  Türkiye’nin temmuz darbesinde doğru dürüst yanında yer alamazken OHAL kararlarına nedenli yüksek duyarlılık gösteriyor olması iç işlerine karışmak değil midir?  ABD’nin Türkiye Başkonsolosluğu yayınladığı bildiri de Belediyelere kayyum atamasına, bu belediyelerde en kısa sürede yerel seçim yapılması tavsiyesi sizce neyi ifade eder. Bizim buradan ABD Başkonsolosuna vereceğimiz tepki burası Amerika’nın bir eyaleti değil haddini bileceksin ve defolup gideceksin senin gibi birini ülkemizde istemiyoruz olmalı çünkü bu Türkiye’nin içişlerine karışmaktır. Uluslararası hukuk kuralları gereği Amerika ile Türkiye arasında bağ kurmak ve Türkiye de bulunan Amerika vatandaşlarının haklarını korumak için buradasın biliyoruz ve görevini yapacaksın ve iç işlerimize karışmayacaksın. Bu belediye başkanları veya çalışanları yine sizin çocuklar mı? O halde sizin çocuklar darbede başarısız oldu ve yine sizin çocuklar görevden alındı ve daha ne kadar çocuğunuz varsa onlarda teker teker alınıp anavatanlarına gönderilecek ta ki sizin çocuklar bu ülkeden temizlenene kadar devam edecek ve o zamana kadar lütfen sende git. Sen de Pensilvanya’ya valimi olursun belediye başkanımı orasını bilmeyiz ama sizin çocuklara belediyede iş lazım olur sen iyisi mi belediye başkanı ol ama lütfen git.

              Belediyelere kayyum atanmasına Malum partimizin eş başkanı hanımefendi 12 Eylül darbesini örnek göstererek 12 Eylül de dahi belediyeler Türk bayrağı ile donatılmamıştı diyerek Ay yıldızı bayrağa olan kinini ve nefretini göstermiş oldu. Bre gafil o bayrakta sana oy verenlerin dedelerinin de kanı var. Terörle aranıza mesafe koyun dedikçe onların siyasi kolu olduğunuzu artık gizleme ihtiyacı bile duymadığınız şu dönemde Almanya’ya gidip PKK terör örgütü değildir diyerek kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz. Arkanızı yasladığınız sırtınızı dayadığınız her ne varsa hepsi yok olup gidecek. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR