İsmail Koç

İsmail Koç

Tek devre tek puan

Tek devre tek puan

Braga maçı Atiker Konyaspor için tarihi bir maç oldu. Atiker Konyaspor Braga karşısında aldığı 1-1’lik beraberlikle Avrupa kupalarında oynadığı üçüncü maçında golle ve puanla tanıştı.  Avrupa’da Atiker Konyaspor’un ilk golünü atan Milosevic kulüp tarihine adını yazdırdı.

Bu sezon ligde ve Avrupa’da sadece tek devrelik bir oyun sergileyen Aykut Kocaman ve öğrencileri bu tarifeyi Braga karşısında da bozmadı.

Yeşil Beyazlılar Braga karşısında ilk yarıda galibiyeti alabilecek skoru elde edebilirdi. Maça fırtına gibi başlayan ve ilk 10 dakika içinde golü de bulan Atiker Konyaspor ilk yarıda ikinci golü bulamamasının kurbanı oldu.

İkinci yarıda rüzgârı arkasına alan misafir ekip Braga beraberlik golünü bulduğu gibi galibiyeti alacak pozisyonlar dahi yakaladı ancak bunları değerlendiremedi.

Braga’nın golünde Skubic inanılmaz bir hata yaparak adeta rakibe asist yaptı.

İlk yarıda sakatlanan ve oyundan çıkmak zorunda kalan Ömer Ali’nin yokluğunda Atiker Konyaspor rakip sahaya çıkmakta zorlandı. Ömer Ali’nin yerine oyuna dâhil olan Meha çok ağır kaldı.

Aykut Kocaman da oyuna müdahale etmekte geç kaldı. Zaten bunu yapmak istese de kulübe de pek de bir alternatifi yoktu. Yeşil beyazlılar sezon başı kaliteli bir kadro kurulamamasının sıkıntılarını yaşıyor.

Holmen ve Traore olsa bu maçın skoru çok farklı olabilirdi.

Maçın sonlarına doğru yeşil beyazlılar biraz daha tempoyu artırmaya çalışsa da beklenen gol gelmedi ve Konya’da puanlar paylaşıldı.

Maçın Azerbaycanlı hakemi de her ne kadar çok bariz hatalar yapmamış olsa da sarı kart tercihlerinde ve takdir haklarını kullanmada bazen kantarın topuzunu kaçırdı.

Her ne kadar Atiker Konyaspor sahasında oynadığı ve öne geçtiği bir maçtan galibiyetle ayrılmayı başaramasa da ilk gol ve ilk puanla büyük iş başardı. Gruptan çıkma şansı matematiksel olarak devam etse de bu beraberlikle Atiker Konyaspor Avrupa Kupalarına havlu atmış oldu.

Mevcut kadrosuyla ligde ve Avrupa’da elinden gelen mücadeleyi gösteren Atiker Konyaspor bu sezon ne sonuç alırsa alsın takdiri hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR