İsmail Koç

İsmail Koç

Terim ön yargılarından kurtulmalı

Terim ön yargılarından kurtulmalı

Türkiye 2018 Dünya Kupası Grup elemelerine beraberlikle başladı. 2018 Dünya Kupası yolunda ilk maçta A milli takım beraberliği zor kurtardı. Her ne kadar oynanan oyun göz önünde bulundurulduğunda ortada zor kazanılan bir puan olsa da Fatih Terim maçtan sonra zafer kazanmış bir komutan edasındaydı yine…

Sanırsınız galibiyeti kaçıran taraf Türkiye’ydi.

Oysaki oynanan kötü oyun ve zor kötek alınan 1 puan gelecek adına futbolseverleri endişelendirdi. Daha ilk yarıda Hırvatistan 3-4 farklı öne geçebilirdi. Farklı mağlubiyeti direkler önledi.

Hırvatistan maçı öncesinde Fatih Terim yine kadro seçiminde ile eleştirilerin odağına yerleşti ve kadroya almadığı oyuncular kadar maça başladığı kadro da herkesi şaşırttı. Fatih Terim yeni ve genç bir kadro ile elemelerdeki ilk maçına başladı. Genç oyuncuların dışında kendi kulüplerinde 1 dakika bile forma giymeyen oyuncuların böylesine önemli bir maçta sahaya sürdü.

Daha kendi takımlarında oynayamayan oyuncuları oynatmak riskli bir tercih.

Tabi bunların yanında Milli Takımlar Genel Direktörü Fatih Terim’in görmediği ya da görmezden geldiği ligin istikrar abidesi oyuncuları da var.

Bunlardan bir tanesi de Ali Çamdalı…

Kadro gençleşsin, milli takıma yeni oyuncular kazandırılsın. Buna hiçbir diyeceğimiz yok. Ancak sportif başarısının da bir yandan devam ettirilmesi gerektiğinden genç ve tecrübeli oyuncuların iyi harmanlanması gerekiyor.

Ali Çamdalı hem futbol tecrübesi hem de kişiliği ve karakteri ile Milli takım için biçilmiş kaftan.

Fatih Terim’in Atiker Konyaspor’un kaptanını görmemesi için ya kör olması ya da ön yargılı olması gerekiyor. Sayın terim bildiğimiz kadarıyla herhangi bir görme problemi olmadığına göre demek ki ön yargılı davranıyor.

Maçtan sonra yaptığı açıklamada Fatih Terim: “Konya'da coşkulu taraftar desteğine alıştık. Onların yine gerekeni yapacağını düşünüyorum.” diyor.

Ben işleri berbat etsem de Konya’daki atmosferle nasılsa tekrar ayağa kalkarım diyor.

Ancak Ukrayna ile Konya’da oynanacak maçta da Atiker Konyaspor futbolcularının başarısı görmezden gelinir ve kadroya alınmazsa Fatih Terim’e de sürpriz tepkiler de gelebilir.

Fatih Terim kendine bu noktada eleştiriler geldiğinde,  Milli Takımlar Direktörü benim, benim tercihlerim diyor ancak unuttuğu bir şey var.

O da o takımın bir kulüp takımı olmadığı ve tüm Türkiye’nin takımı olduğudur.

 

 

Atiker Konyaspor’lu yabancı oyuncular da kendi milli takımlarında başarılı bir performans sergiliyorlar.  Slovenya’nın Litvanya’ya konuk olduğu ve deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçta Atiker Konyaspor’un başarılı bek oyuncusu Skubic bu karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Atiker Konyaspor’un bir diğer başarılı savunma oyuncusu Vukovic’de Sırbistan’ın İrlanda Cumhuriyeti ile sahasında yine 2-2 berabere kaldığı maçta 90 dakika sahada kaldı.  

Alban Meha’da Kosova’nın elemelerde mücadele etmesine izin verilmesinin ardından daha önce giydiği Arnavutluk milli takımının formasını yerine Kosova milli takımının formasını ilk kez giydi. Kosova ilk resmi maçında Finlandiya ile 1-1 berabere kaldı.

Atiker Konyaspor’un kaybetmeme alışkanlığı yabancı oyuncularının milli takımlarına da yansımış bulunuyor. Fatih Terim’ e duyurulur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR