Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Trabzonspor maçının sorumlusu kim?

Trabzonspor maçının sorumlusu kim?

Ligin bu bölümü Konyaspor için çok kritik. Bunu sürekli dile getiriyoruz.

Trabzonspor maçı, rakiplerimizin tümünün puan kaybettiği haftada ilaç gibi gelecek 3 puana herkes odaklanmıştı. Yaklaşık 15 bin taraftar stadı doldurdu. Çok güzel bir çarşamba akşamında taraftar uygundu. Tek eksik olan 3 puandı. Maalesef bu gerçekleşmedi.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Trabzonspor-Fenerbahçe gerginliğinin yansımaları olacağını tahmin etmiştik. Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz da bunu hatırlattı. O gün Federasyon Başkanı Büyükekşi ile görüştüğünü söyledi. Her şey tam da korktuğumuz gibi oldu.

Hakem Atilla Karaoğlan’a söyleyeceklerimizi ikinci bölüme bırakalım ve problemin kendimizle ilgili olan tarafına bakalım.

Trabzonspor’un zaten ön tarafta çok top kaybettiği, hücumlara karşılık veremediği, coşkulu taraftarın önünde, baskılı bir oyunda skor avantajı aldığımızda Trabzonspor’un psikolojik olarak maçı sürdüremeyeceği bir gerçekti.

Konyaspor hocası Omerovic’in planlamadan, durağan set oyunu tercih etmesi şaşırttı. Zira elinde Ethemi gibi Moreno gibi oyuncular var. Bu kadar durarak rakibi bekleyip, sonradan gol atmayı beklemek son derece yanlıştı. Maça doğru bir hamleyle başlanmadı. Maç 1-0 oldu. İkinci yarı 2-0 oldu. Hala bir değişiklik olmadı. Gol yedikten sonra hemen bir değişiklik yaparak yenme şansımız vardı. Şu anda Konyaspor’un orta sahası çok kötü görünüyor. Rakip hücumu engelleyecek bir direnci maalesef görünmüyor.

Ligin boyu çok kısa. Hata yapmaya zamanımız yok. Şu anda ihtiyacımız olan 3 puan. Bunu da ne olursa olsun almamız gerekiyor.

İkinci bölüm, hakemle ilgili boyut…

Bu konuda zaten çok sayıda yazı yazıldı. Sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Burada en önemli eleştiriyi Konyaspor’a yapacağım. Onlar da bunu bilsinler.

42’nci dakikada Oğulcan’a atılan yumruğu maçtan bir buçuk saat sonra Konyaspor’un sosyal medya hesabında paylaşması anlaşılabilir ama ilk yarıda olan pozisyonu paylaşır, yöneticilerinize iletir, hakemi bu noktada bilgilendirirse, baskı yapılırsa hakem de bunu görmezden gelemezdi. Sosyal medya konusunda çok daha dinamik, çok daha hızlı paylaşımlar yapması gerekiyor. Çok net bir kırmızı kart Türkiye’nin gözü önünde güme gitti. Ve biz, maç bittikten sonra bunu anca söyleyebildik.

Dikkat ederek, karamsarlığa kapılmadan mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Testi kırılmadan uyarımızı yapalım, sonra hepimiz ağlamayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR