Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

UZUN BİR ARADAN SONRA YENİDEN

UZUN BİR ARADAN SONRA YENİDEN

Geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapatan Torku Konyaspor’un rakiplerinin aldığı sonuçlardan sonra bu haftayı da kayıpsız geçmesi çok önemliydi. Sıralamada üst sıralara yükselmek isteyen yeşil beyazlıların taraftarı da yanındaydı. Torku Konyaspor’un evinde oynadığı maçlarda muazzam bir destek veren taraftarlar deplasmanda da takımını desteklemeye devam etti. Kendine ayrılan kısmı dolduran taraftarların takıma olan bu ilgisi beni oldukça mutlu etti.

 

Maça iki takım da dengeli bir oyun ortaya koyarak başladı. Konuk takım olduğu için risk almak istemeyen yeşil beyazlılar rakibine de pozitif bir futbol oynatmadı. İlerleyen dakikalarda topun kontrolünü ele geçiren Torku Konyaspor tempoyu belirleyen taraf oldu. Önemli pozisyonlara girmese de yaptığı isabetli paslar rakibi etkisiz hale getirdi. İlk yarının sonlarında gol bulma arzusu içerisine giren yeşil beyazlılar oyunu rakip sahaya yıktı fakat net bir pozisyon bulamadı. Torku Konyaspor’un lehine verilmesi gereken bir penaltıya hakem Barış Şimşek devam kararı verince ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

 

İkinci yarıya vasat bir futbolla başlayan yeşil beyazlılar ilk yarının sonlarındaki yakaladığı tempoyu kaybetti. Ev sahibi ekipte beraberliğe razı bir futbol ortaya koyunca seyir zevki çok da yüksek olmayan bir maç izledik. Gol bulmak için etkili ataklar geliştiremeyen yeşil beyazlılar üç puanı almak için duran toplara ihtiyaç duydu. Nihayet bir duran top sonrasında golü bulan yeşil beyazlılar skoru korumakta iyi bir oyun sergiledi.

 

Bu yazımda biraz da hakemden bahsetmek istiyorum. Bariz ve maçın kaderini etkileyen hatalar neden hep Torku Konyaspor ve Torku Konyaspor gibi takımların başına geliyor diye sormadan edemiyorum. Ceza sahası içerisinde gerçekleşen böyle bir elle oynamanın penaltı olduğunu bilmek için uzman olmaya gerek yoktur herhalde. Futboldan az çok anlayan birisi bile bu tür pozisyonların penaltı olduğu hususunda bizimle hemfikirdir. Maalesef bu tür hakem hatalarının olmamasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

 

Uzun bir aradan sonra deplasmanda kazanan Torku Konyaspor üst üste ikinci galibiyetini alarak kendisini tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. Devamlılığın öneminin tartışılmaz olduğu ligimizde Torku Konyaspor’un bir galibiyet serisi yakalaması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR