Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Vals? Otobüs? Hizmet?

Vals? Otobüs? Hizmet?

30 Ağustos kutlamalarıyla ilgili haberlerde gündeme oturan bir görüntü vardı. Bir CHP ilçe başkanı Cumhurbaşkanının konuşması sırasında sırtını döndü… Evet. Cumhurbaşkanını ve Ak Partiyi sürekli milleti ayrıştırmakla itham eden CHP’nin ilçe başkanı yaptı bunu. Şaşırmadık tabi ki. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanına sırtını dönmek millete sırtını dönmektir.

Ardı ardına yaşadığımız felaketlerde milletle omuz omuza veren milleti sırtlayan Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve bürokratlar bir tarafta. Millete sırt çevirenler bir tarafta.

30 Ağustos gibi ecdadın sırt sırta, omuz omuza düşman işgaline mani olduğu bir tarihin kutlamalarında bile birlik beraberlik ruhunu yakalayamamak nasıl izah edilebilir.

Kimler işgal etmek istemişlerdi yurdumuzu?

Kim yoktu ki?

İngilizi, fransızı, italyanı, yunanı…

İşgal etmiş olsalardı nasıl kutlarlardı acaba?

Balolar düzenlerlerdi büyük ihtimalle ve galiba vals yaparlardı…

Düşmanı kovduğumuz, işgale dur dediğimiz bir bayramda kendi gelenek göreneklerimizle kutlamalar yapmak varken onların adetlerini taklit etmek manasız değil mi?

Türkülerle, halk oyunlarımızla kutlamak gerekmez mi?

Birden aklıma türkülerin yasaklandığı dönemler geldi… Neyse şimdi o konulara girmeyelim.

Başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm silah arkadaşlarını onlarla birlikte düşmana dur diyen ecdadımızı rahmetle anıyoruz.

İstanbul’da son zamanlarda sürekli aksayan belediyecilik hizmetleriyle ilgili haberler görüyoruz. Haberleri izleyip şaşıran var mı aranızda? Varsa siz şaşılacak haldesiniz demektir. Belediyecilik mirasyedi mantığıyla yapılmaz. Belediyecilik temel atmama törenleri düzenleyip şov yapmakla olmaz. Zaten bu kafayla belediyecilik yapılabilseydi ne İstanbul ne Ankara onlarca sene Ak Parti belediyeciliğine emanet edilmezdi.

Bakın sevgili İstanbullu,  Ankaralı dostlar Konya’ya gelin belediye çalışmalarını gözlemleyin. Hizmet nasıl yapılır, belediyeler nasıl çalışır bir bakın. Konya belediyecilikte bir okuldur, örnek şehirdir. Önümüzdeki seçimlerde yine yeniden hizmete, çalışacak ekiplere emanet edin belediyeleri. Biz biliyoruz ki bir ders verelim diye düşünerek hareket ettiniz. Lakin dersin büyüğünü yine maalesef o şehirlerde yaşayan sizler aldınız. Aksayan hizmetler sizleri zor durumda bırakıyor.

Evet dostlar iyi ki Konya’da yaşıyoruz. Aksaklıklar olmuyor mu? Tabi ki oluyor. Hatta bu köşeden de zaman zaman dile getiriyorum. Lakin daha belediye otobüsünü itekleyerek ilerletmeye çalışan yolcularla karşılaşmadım şükür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR