Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

YAPILANLARI GÖRMEK

YAPILANLARI GÖRMEK

30 Mart sabahı oylarımızı kullandıktan sonra, ikinci ikametgahım Kulu ilçesine gittik. Amacım, seçim gününü ve sürecini takip etmek.

Seçmenlerin, erken saatten itibaren oy kullanacakları sandıkların bulunduğu mekanlara akın ettiklerini, oylarını kullanmak için zamanın kullanılmasındaki titizliklerini müşahede ettim.

Aile yakınlarımla, arkadaş ve tanıdık insanlarla seçim üzerinden sohbetler ettik. Değerlendirmelerin, seçime bakış açılarının oldukça sade ve ikna edici olduğunu fark ettim.

Seçim sonuçlarının alındığı ertesi gün de, yapılan değerlendirmelerle sonuçları çakıştığını gördüm.

Bütün Türkiye sathında olduğu gibi, halk gereğini, gerektiği gibi yapmasını bildi. Halkımız ferasetini bir kez daha görmesi gerekenlere gösterdi.

Bir nine ile seçim üzerine yaptığımız sohbette, oyunu AKP ye kullandığını, neden kullandığını şöyle ifade etti.

“Herkes bir şeyler söyledi. Bazen acaba diye dediğim zamanlar oldu. Ama hiç birini önemsemedim. Ben önüme baktım. Yapılanlara, hizmetlere baktım. Bana sağlananlara baktım. Ona göre oyumu kullandım.

Kim ne derse desin, bu yiğit adamı desteklemenin gereğine inanıyorum. Dualarımız ve desteğimiz onunla olacak. Benim aklım ancak bu kadarına erer. Gerisini bilenler kendileri düşünsün.”

Ülkemizde kazanan barış ve dayanışma oldu. Türkiye’miz, bölgemiz kazandı. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin devamı kazandı.

“Büyük olmak, iri olmak, diri olmak “ gerekli ve zorunlu olan bir gerçek. Kardeşliği sürdürmek, ülkede barış ortamını devam ettirmek mecburiyetindeyiz.

Seçimin sonuçlarından şunları okumak mümkün:

-Oy kullanmanın gereği ve önemi, toplumun bütün kesimleri tarafından anlaşıldı ve benimsendi.

-Bilgi kirliliğinin gerçekleri örtemediğini, kanaatleri değiştirmeye yetmediğini gösterdi.

-Seçim zamanında göstermelik davranışlara prim verilmediğini, samimiyetin, ihlasın ve sağ duyunun galibiyetini yansıttığını anlamış olduk.

Daha çok şeyler söylenebilir. Yeteri kadar değerlendirmelere de şahit olduk. Fazla söze hacet kalmadı. Hizmet etmek, hizmet almak zamanı.

Seçilenlerin ne düşündükleri artık önemli değil. Şimdi önemli olan nelerin nasıl ve ne kadar zaman yapılması gerektiğini göstermek zamanı.

Konya’mızda seçilmiş olanlar, yeni yönetim sistemine süratle entegre olmalılar. Beklenen hizmetler süratle yapılmalı.

Konya büyük bir yerleşim alanına sahip bir il. Nerede ise 150 km çapında olan büyük bir şehir.  Özverili ve adaletli hizmet anlayışı ile çalışmaya başlamak gerekir.

Unutulan ilçe, belde ve köy olmamalı. Konya’nın her köşesi ilgi ve hizmete muhtaç.

Şehir merkezine uzak yerleşim alanları daha bir önem arz ediyor. Yakınında olduğu diğer il merkezlerine göre kıyas yapmaları, hizmet alımı için önemli.

İnsanımız; merkezde olmanın avantajını, merkezin yanında oma avantajı ile eş olmasını bekliyor.

“Halka hizmet, Hakk’a hizmet” anlayışı ile yola çıkanlardan beklentiler çok. Allah (c.c)  yar ve yardımcıları olması duamız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR