İsmail Poçan

İsmail Poçan

Yazsam olmuyor, yazmasam olmaz…

Yazsam olmuyor, yazmasam olmaz…

Konya, Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir konumunda…

Ona göre de son yıllarda bisiklet kullanımına yönelik çalışmalar yapılıyor. Şehir trafiğinde bisikletlilerin rahat hareket edebilmesi için bisiklet yolları da yaygın halde…

Kullanan var mı? Orası meçhul... Belki kullanmak isteyip de otomobillerin parkından dolayı kullanamayanların sayısının yüksek olduğu kesin…

En yoğun kullananlar ise Konya’nın Suriyeli misafirleri…

Hem de en az 10 kişilik gruplar halinde akşam saatlerinde rastlayabilirsiniz. Hepsi için söylemiyorum. Ama büyük çoğunluğu saygıdan yoksun. O kadar rahatlar ki neye güveniyorlarsa kaldırımda yürüyen insanlara da laf atmadan, ıslık çalmadan veya hareket yapmadan geçmiyorlar.

Şehir eşkıyaları bile böyle davranmaz.

Aynı durum her gün binlerce vatandaşın geçtiği, işi olan olmayan herkesin yolunun düştüğü bir yer Zafer Meydanı’nda mevcut.

Konya’nın kalbinin attığı yer.

Onun için de en güvenli yer olması gerekiyor.

Yine orada o masum Suriyeli misafirlerimiz çıkıyor karşımıza. Yine grup halinde tahminim 20-25 kişi elinde sopalarla Konya’nın göbeğinde cirit atıyor.

Kültür Park’ın orada toplanan gruplar toplum huzurunu bozuyor…

Ve buna ne dur diyen var ne de ortada güvenliği sağlayacak birileri…

 “Size Suriyelilerin ne zararı var?” diyorlar ama tekrar söylüyorum: Hepsi böyle olmayabilir fakat büyük çoğunluğu böyle. Ülkesinden savaş korkusundan gelip burada ağalık taslayan ekip bunlar. Gerçek Suriyeli ve Müslüman zaten orada ülkesinde savaşıyor. Çakal takımını ise biz çekiyoruz.

Esed rejimi ve Hizbullah milislerinin kuşatması altındaki Madaya’da ve çoğu bölgede halk açlık ve soğuk ile mücadele ederken,  tuzlu su, kemik ve dal parçaları ile yaşama tutunmaya çalışırken sen gel sana kucak açan memlekette eşkıyalık yap.

Bunlar bazılarının hoşuna gitmiyor ama gerçek bu.

Kendi memleketimizde güvende hissedemiyoruz kendimizi.

Bunun bir tehdit olduğunu ve acilen tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum…

Artık Zafer Meydanı’nın eski cazibesi yok.

Akşam saatlerinden serserilerin mekanı haline geliyor.

Ses ve gürültü kirliliğinden bahsetmiyorum bile…

Ayrıca trafiğe kapalı olan eli sopalı kişilerin yanında bisikletli, elektrikli bisikletliler hatta motosikletlere çarpılma ihtimaliniz de yüksek..

Yakında araba da görürseniz şaşırmayın!

Vatandaşların rahatlıkla gezip, alışverişlerini yapmalarına imkan yok. Sürekli bir tedirginlik ve korku içinde yürüyorsunuz…

Ve burası da Konya’nın merkezi. Kim inanır buna?

Zafer Meydanı serserilerin, eşkıyaların yeni mekanı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR