Abdullah Acıbadem

Abdullah Acıbadem

YENİ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE OLMA YOLUNDA ATILAN EMİN ADIMLAR

YENİ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE OLMA YOLUNDA ATILAN EMİN ADIMLAR

Ülkemiz yüzyıl sonra yeniden onurlu ve güçlü geleceğe dev adımlarla ilerliyor. Yeni güçlü hükümet sistemi ülkemizi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltiyor. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artıyor. Yapılan operasyonlarla uluslararası işbirliği ve terörle mücadele imkanlarımız genişliyor. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olmak konusunda öncü ülke olma konusunda elimiz güçleniyor. Sorun çözen güçlü bir ülke olarak bölgede etkinliğimiz artıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi le devlet ile millet arasındaki aşılmaz duvarı yıkacak  aynı bayrak altında aynı devletin vatandaşı olarak aynı vatan toprağı üzerinde aynı kimliğimiz ile tarih boyunca olduğu gibi yarında birlik içinde beraber olarak kutlu geleceğe yürüyoruz.

Vesayet rejimini geride bırakabilmek ve yarının güçlü Türkiye'sini kurmak yolundaki en etkili adımlar atıyoruz. Vesayet sistemi tamamen tasfiye eden yasama (meclis) ve yürütme (hükümet) güçleniyor. Bundan böyle devletin gerçek sahibi millet olacak ve ülke yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti her ikisini de millet seçecek ve millet denetleyecek. Tek adam dönemi geliyor diyenlere cevaben söyleyeceğim şudur . Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi iktidarın bireyselleşmesini önleyerek Yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı Ve tam bağımsız olmasını temin edecek . 

Darbelerle ve manşetlerle millete , siyasete ve hükümete ayar verme dönemi bitti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacak. 

Ülkemiz terörle yaşamaktan kurtuluyor ve terörle etkin mücadele ediliyor. Terör Türkiye’nin gündeminden düşürülüyor. Güçlü hükümet huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak.  28 şubat, 7 Şubat Mit Krizi ,Gezi Olayları,17/25 Aralık,15 Temmuz gibi her yolu deneyenler sonra çözüm sürecini sorguluyorlar. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız. 

Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilmeye başlanıyor.  Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak. İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak . Daha güçlü Türkiye ve daha fazla demokrasi için tüm terör örgütlerini , terör sevicileri ve darbeci zihniyetleri sandığa gömdük . Unutmayalım ki ; bütün terör örgütleri aynı merkezden yönetiliyor ve aynı emperyalist odağa hizmet ediyor.

Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında meclis iradesi ön plana çıkacak.

Bugüne kadar Anayasalar darbelerle adam edilmeye çalışıldı . Bundan böyle millet ne derse o olacak. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birliktelik artacak Ve kutuplaşma azalacak. Yasama Ve yürütmenin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi hem Cumhurbaşkanı’nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki sürekli yaşanan hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak.

Gün ülkemize, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza, şanlı tarihimize, mukaddesatımıza, sahip çıkma günüdür. Hızlı ve etkili yönetim; ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz pozitif ivme kazanacak.

Siyonistler ve haçlılar Ortadoğu ve Türkiye'yi bir 90 yıl daha sömürmek için her yolu deniyorlar. Ümmetin son kalesi mazlumların ümidi Türkiye 90 yıl sonra tek millet tek yürek diyerek yeniden dirilişini yaşıyor. Ama şunu biliyoruzki boş durmuyorlar, durmayacaklar. Ümmetin hakkını savunan, mazlumun yanında olan ve ekonomisiyle sanayisiyle ve kültürel zenginlikleri ile büyük Türk Devletinin dünya üzerinde söz sahibi olmasını istemedikleri için her yolu deniyorlar Ve denemeye devam edecekler. Egemenliğimiz halkın iradesi ile seçilen Başkomutanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı ile meydanlara inilip tanklara, uçaklara ve silahlara aldırmadan can verilerek kazanılmış bir destandır. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulmama sorunu Yen'i sistem İle tarihe karışacak . Hükümete güven oyunu millet verecek.

Milletimiz kararını çoktan verdi . Mazlum coğrafyanın umudu Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olan ve yüzyıllık tarihin intikamını almak isteyen ne kadar dış güç ve Sevr meraklısı varsa hepsini tarihe gömüyoruz. 

Vatan için yaşayıp vatan için ölürüz düsturundan yola çıkarsak hilalin gölgesinde adalet sancağımız sonsuza dek dalgalanacak biiznillah . Rabbimin va'di haktır . Biz sabretmeye , mühlet verip şaşmayan ilahi adalete sığınmaya devam ediyoruz . Yüce Rabbimiz nurunu tamamlayacaktır. Allah'ın gazabı teröre ve destekçilerine olsun . Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ; 

Tek millet,Tek vatan,Tek devlet,Tek bayrak için varız, var olmaya devam edeceğiz. 

Vatan milletindir , darbecilerin değil vesselam . 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR