Abdullah Acıbadem

Abdullah Acıbadem

KONYA TARIM FUARI 2018

KONYA TARIM FUARI 2018

Bir tarım şehri olarak taşıdığı güçlü potansiyeli, tarıma elverişli arazi yapısı ve tarımsal sanayide KOBİ Başkenti olan Konya; şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlama konusundaki başarısını aralıksız sürdürerek hayırlı hizmetlere vesile olmaya devam ediyor.

Tarımla uğraşan, ana sanayisi ve ana üretimi tarım olan Konya ; ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Konya merkezli Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ni kuruyor.

Tarım Başkenti, Tahıl Ambarı, Tohum Üretim Merkezi ve Protein Deposu olan ilimiz türk tarım sektörünün en önemli ve en etkin buluşma noktası olarak ülke genelinde büyük ses getiren fuarlardan aldığı güç ile sektör temsilcilerini ve profesyonel ziyaretçileri Konya'da Tüyap çatısı altında buluşturuyor.

İlimizde tarım sektörü yatırımları için birçok nedenimiz var. Uygun ekoloji ve güçlü tarım kültürü, hızla gelişen tohumculuk sektörü, gelişen modern meyvecilik ve bağcılık, modern hayvancılık potansiyeli, tarıma girdi veren güçlü sanayi ve nitelikli destekçi kurumlar, tarımsal yatırımlara yönelik önemli teşvik, destek ve muafiyetler, Konya ovası projesi, yatırımcılara tahsis edilebilir geniş arazi varlığı, stratejik konum, genç ve nitelikli insan kaynağı.

KONYA TARIM 2018 Konya 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı kuruluşumuz TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği işbirliği, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere, Konya Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, PANKOBİRLİK, Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB'in katkıları ile 20-21-22-23 Mart 2018 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Fuar 09.30-18.0024 Mart 2018 günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Geçtiğimiz yılda çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığımız tanıtım ve pazarlamanın devam ettiği fuarımızda bu yıl üretimin yoğun olduğu iller başta olmak üzere türkiyenin dört bir yanından farklı il ve sektörler açısından hedef  pazar niteliği taşıyan çok farklı ülkeden gelecek onbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. Fuarın sektördeki son teknolojiye ve gelişmelere şahitlik edebilmek için farklı sektörlerden yerli ve yabancı katılımcılarıyla oldukça hareketli geçeceğine, fuarda tüm hollerimizin ziyaretçilerle dolup taşacağına yürekten inanıyoruz.

2023, 2053, 2071 hedeflerine hızla ilerleyen ülkemizde böylesine etkili bir fuarın ilimizde yapılması sektör ve Konya için ciddi bir anlam taşımaktadır. Yerli yabancı birçok ziyaretçinin katılımıyla Konya, sektörün uluslararası buluşma noktası haline geliyor.

Üretim kapasitesini yükselten ve ihracatın hızla arttığı ilimiz, ülkemizin en büyük tarım ve organize şehri niteliğindedir. Dört büyük organizeye sahip ilimizde beşinci organizeye doğru yol alıyoruz. Üretimi gerçekleştirilen ürünlerin fuarımızda sektör ile güncellenen teknolojileri paylaşmak, yenilikleri duyurmak, esnaflar arasındaki iş birliği ve alışverişi geliştirmek, esnafımızın rekabet gücünü artırmak ve ürünlerin müşterileri ile buluşmasına imkan sağlayan yerli üretimin öncü firmaları ile ürünler tüm dünyaya tanıtılacak.

Yeni iş fırsatları yakalamak, tarım sektöründeki son teknoloji ürünlere göz atmak, farklı sektörlerden bir araya gelen binlerce tarım profesyonelleri yeni iş birlikleri Konya'nın makinedeki ve tarımdaki gücü ile yerli üretim makinelerle Türkiye ekonomisine destek için var gücüyle sahaya çıkacak.

İstikrarlı ve yüksek büyüme oranları yakalama yolunun üretimden geçtiği fikrini destekleyen Konya Ticaret Odası Başkanı'mız sayın Selçuk Öztürk tarım üretimini ve kalitesini artırma ve nitelikli ürünler üretmenin, Türkiye'nin ekonomideki hedefimize ulaşmakta kilit nokta olduğunu savunarak desteğini bize her daim hissettirmiştir. Allah kendisinden razı olsun gücünü kuvvetini artırsın şehrimiz için ciddi bir şans kendisi.

Çalışarak üretimimizi artıran tüm esnaf kardeşlerime şimdiden iyi çalışmalar diliyorum. Müteşebbislerimiz azimli ve inançlı çalışmaları sayesinde ilerleyen aylarda sürekli yükselen oranlarda ihracat artışı yakalayacaktır. Böylelikle hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tüm ilgilileri Türk Tarım Sektörü’nün en önemli ve en verimli buluşmasına sevgi ve saygı ile davet ediyorum. 

Ülke olarak mutluyuz ve gururluyuz. Çanakkale Zaferi’mizin 103. yılında bize Afrin’in ele geçirilmesi sevinç ve mutluluğunu yaşatan mehmetçiklerimizi yürekten kutluyorum. 

Afrin'i teröristlerden temizleyen askerlerimizi ve bu operasyonun siyasi risklerini ustaca taşıyan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm AK Parti Hükümeti'ni kutluyorum. 

Ekonomimiz bu kadar güçlü olmasaydı, bu sınırlı operasyon bile günlük hayatlarımıza büyük yükler getirebilirdi. Durmak yok, yola devam. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR