Abdullah Acıbadem

Abdullah Acıbadem

AFRİN VATAN SAVUNMASIDIR

AFRİN VATAN SAVUNMASIDIR

Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz yakın tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yönetiyor. Tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alan Afrin Operasyonumuzu başarıyla yürüten kahraman Mehmetçik’lerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Zeytin Dalı Operasyonu ülkemizde büyük bir milli beraberlik oluşturdu. İkinci bir 15 Temmuz ruhu yaşıyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak ve teröristler bunun hesabını verecektir. Bize düşen tarihten ders almaktır ve reisimizin söylediği gibi; bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır.

Ülkemizin bekası için son derece kritik Afrin Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı’nı çok iyi anlamamız gerekiyor. Afrin konusunda kararlıyız asla geri adım atmayacağız. Sınırlarımız içindeki ve dışında konuşlanmış teröristleri birer birer etksiz hale getirmek konusunda kararlıyız.

Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok. Biz Afrin’de Kürtlere karşı değil teröre karşı mücadele ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmesi için verilen bir mücadeledir Zeytin Dalı.

Bu operasyon Suriyeli göçmenlerden oluşan “Özgür Suriye Ordusu” ile birlikte yapılıyor. Zira onlar da PKK/PYD tarafından işgal edilmiş şehirlerine geri dönmek istiyorlar. Tıpkı Cerablus’ta olduğu gibi.

Zeytin Dalı Operasyonu teröre karşı, ulusal güvenliğimize büyük tehdit oluşturan PKK/PYD örgütüne yönelik yapılmış bir operasyondur. Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'de ve sınırlarımızda güvenlik ve istikrarın sağlanması, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirilmesi, dost ve kardeş bölge halkının baskı ve zulmünden kurtarılması için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Zeytin Dalı Harekatı'na başladı. Ülkemizdeki PKK gibi Suriye'deki PYD de bölgede farklı emelleri olan güçler için savaşıyorlar.  PKK/PYD Kürtleri temsil eden değil, istismar eden bir örgüttür.

Cumhurbaşkanı’nımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi; “El Bab'tan İdlib'e ve Afrin'e kadar istikbalimiz için ölürsem şehit, dönersem gaziyim diyen tüm askerlerimize Rabbimden kolaylıklar ve zaferler diliyorum.”

Suriye'de DEAŞ'a en büyük darbeyi Türkiye vurmuştur.

Bizi asıl üzen bazı çevrelerin ülkemizi terör örgütleriyle irtibatlı göstermeye çalışıyor olmasıdır. Dünyayı daha huzurlu bir yer haline getirmek için katkı vermeye devam edeceğiz.

Mehmetçik sınırılarımızı korumak için teröre zeytin dalı operasyonu yaparken, söylemleriyle teröriste zeytin dalı uzatan terör seviciliği yapan teröriste terörist diyemeyen CHP Türkiye için bi numaralı tehdit ülkemiz için. Çukur siyaseti izleyen HDP ve PKK Cizre, Silopi ve ilçelerde ne yaptıysa şimdi de PYD ve YPG Afrin'de aynısını yapıyor! Milletin iradesi karşısında kaybetmeye mahkumlar!

Abdülhamit Han’ın dediği gibi:

“Savaş yalnız sınırlarda olmaz. Savaş bir milletin topyekün ateşe girmesidir. Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi, yenilgi kaderdir.”

Toprak bütünlüğümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı Harekatı ile vurduk. Bazı taraflar bizim bu operasyonlarımızı Kürtlere karşı gösterip hedeften saptırmak istiyorlar. Bizim Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yoktur. Olay Kürt koridoru meselesi değildir, olay terör koridorunu yok etme meselemizdir.

Afrin'e girmek, Suriye'deki Kürtlerin yükselişini önlemeyi amaçladığından Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı'nın devamı olacak. Afrin, Türkiye'nin sınırının hemen ötesinde ve YPG ve TSK arasındaki çatışmalar aylardır sürüyor. YPG, Afrin'in denetimini 2012'de ele geçirmiş ve fiilen özerk bir yönetim kurmuştu. Türkiye YPG'yi PKK'nın bir uzantısı olarak görüyor.

Suriye’ye bir bak. Sonra özgür bir ülken, güçlü bir ordun, şerefli bir bayrağın, büyük bir milletin ve susmayan ezanların olduğu için şükret. Tüm bunların kıymetini bil ve ülken için çok çalış.

Ülkemizin bütünlüğü,milletimizin can güvenliğine kast eden hain teröristlere karşı yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehitlik mertebesine yükselen kahramanlarımızın ailelerine, silah arkadaşlarına ve tüm milletimize başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum.

Zeytin Dalı Operasyonu Allah'ın izniyle başarıya ulaşacaktır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR