Ali Kaya

Ali Kaya

Yine hedef Erdoğan

Yine hedef Erdoğan

Geçtiğimiz hafta  gündemimizi  bir mecradan alıp diğer mecralara götüren hızlı bir seyir izleyerek önemli olayları içinde barındıran gelişmelerle geçti . Kısa kısa bahsedecek olursak AYM’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı gazetecilerin yargılandığı casusluk , devletin sırlarını açığa vurma veya Mit Tırları davasında Batılı büyükelçilerin davaya katılarak adliye önünde resim çektirip paylaşmalarını izledik. Sizler Büyük Elçilerin  yaptığı mahkeme ziyaretini , mahkemenin seyrine müdahalemi yoksa hakimlere gözdağımı veya Sanıklara destek diye  mi yorumlarsınız bilemem.  Ben başka bir açıdan bakacağım  muhalif gazete yorumlarında Sayın Erdoğan’a hakarete varan yazılar yazılırken , sosyal medyada ülkenin Reisi Cumhuruna olmadık suçlamalar yapanlar  veya ülke sırlarını tüm dünyaya servis edenler eğer  batı ülkelerinde yapılsa türlü kılıflarla engelleyerek gazeteyi kapatmaya kadar varan cezalar alırlar , ancak batılıların  bize gelince basın özgürlüğünden bahsetmeleri fazlaca samimiyetsiz bir tutumdur. Sayın Erdoğan düşmanları ve onlara destek veren büyükelçiler hani Erdoğan diktatördü ?    Diktatörün ülkesinde böyle bir eylem yapabilirmisiniz ?  Ülkemde hain bombalar patlarken onlarca masum insanın canına mal olurken neden Belçika veya Fransa’ya gösterilen hassasiyetleri bizim ülkemize göstermiyorsunuz. Bu eylemleri gerçekleştiren Teröristleri Özgürlük savaşçısı görmenizi nasıl izah edeceksiniz. Sayın Büyük Elçiler adliye önünde paylaştığınız bu resme siz ne derseniz deyin, biz Erdoğan düşmanlarının içeride ve dışarıdaki bağlarını görmekteyiz diyoruz.

            17- 25 aralık darbe operasyonlarında işadamı Reza Zarrab’ın  ismini duymaya başladık ve bu işadamı üzerinden Sayın Erdoğan’a ve ailesine suçlamalar yapılmıştı, geçen hafta da ABD’de Zarrab’ın tutuklanması ve kara para aklama suçlaması  ile gündemimiz tekrar değişti ancak önemli gördüğüm detay ise içimizdeki Erdoğan düşmanları hemen ellerini ovuşturmaya başladılar bunun ucu Erdoğan’a kadar uzanır gibi yazılarla sanki ABD mahkemelerinin ülkemize gelip Reisi Cumhuru tutuklamalarını umut etmeye  başladılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD seyahatinin bu olaydan hemen sonra gerçekleşmesi onlar için bir şans hemen bir tavsiyede bulunalım gidin ABD mahkemelerine suç duyurusunda bulunun! Gitmişken Pensilvanya’ya da bir uğrar hasbihal eder stratejinizi değiştirirsiniz artık.

           Meclisimizin  köklü geçmişe sahip partisi CHP’nin 110  milletvekillinin imzası ile AYM’ye bir dilekçe vererek Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ehliyetinin elinden alınması için mahkemeye başvurmuşlar ne diyelim önce meclis çoğunluğunu alın ve yüce divana gönderin  belki o zaman yargılarsınız. Bunu bilmemenize imkan yok ancak neden bunu yaptığınızı artık millet biliyor  ve oynanan oyunların farkında. Bu millet Sayın Erdoğan’a seçimle  yüzde elli iki oy vererek Cumhurbaşkanı yaptı masada alabileceğinizi mi sandınız. Artık eski Türkiye yok darbeler dönemi kapandı ve büyük Türk milleti eskisi gibi değil her şeyin farkında .

            Son olarak geçen hafta malum siyasi partinin bir vekili güneydoğu halkının tepkisini hesap edememiş olacak ki Diyarbakır sokaklarında halk arasında dolaşırken , halkın size oy verdim karşılığı bu mu diye itiraz etmesi bölge halkının Çanakkale ruhunu muhafaza ederek İzmir’in Efesinden , Karadeniz’in Lazından ,   Toroslarda  Yörüklerden veya Ankara Seymeninden farklı düşünmediğini ve   her zamankinden daha fazla devletine bağlı olduğunu  gösteren en önemli delildir. Allah cümlenizden razı olsun. SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR