Mohd Manazir

Mohd Manazir

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya

Her sene olduğu gibi bu senede Yurt Dışı ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleşen Uluslararası Öğrenci Akademisi büyük bir coşkuyla başlamıştır. Bugünkü yazımızla Konya'daki YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi'nin gelişme ve ilerlemelerini anlatmayı hedefledik. YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi'nin ilk günden bu yana elde ettiği güzel sonuç ve veriler nedeniyle YTB Başkanı Abdullah EREN başta olmak üzere ve diğer yöneticiler bu programa özel ilgi göstermişlerdir. YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi'ne yoğun ilgi gösterilmektedir. Bu sene yeni programlar açılmasına rağmen kontenjan dolu görünmektedir.

             YTB Akademi Konya 14 Şubat Cuma günü saat 17:00'da Açılış Programıyla başladı. Açılışında ilk önce İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat ARSLAN, YTB Akademi'nin amacını öğrencilere anlatmış ve şöyle bir ricada bulunmuştur: "Güzel bir eğitim alın, kendi alanınızda uzman olmaya çalışın. Türkiye'de vaktinizi değerlendirin. Hepiniz birer cevhersiniz değerinizi bilin. Türkçeyi güzel bir şekilde öğrenin ve Türkiye ile ülkeniz arasında güçlü bir insanî bağ kurun. Ülkenize döndüğünüzde kendi ülkenize ve vatandaşlarınıza hizmet edin ve bizleri de unutmayın" bu sözleri dile getirirken başkan duygulandı ve gözleri doldu. Daha sonra başkan yardımcısı Fatih Cihat Büyükmatur programı ayrıntılarıyla anlattı. Öğrencileri akademiye yönelik tez, makale, bildirim, bilimsel çalışmalarının nasıl yapılacağına dair verilecek eğitime dâhil zevk ve tat veren sanat derslerinin yanı sıra dönem boyunca yapılacak şehir içi ve dışındaki gezi ve güzel makale veya yazı yazana ödüllendirilme gibi müjdelerle anbean öğrencilerini motive etti ve heveslendirdi.

En son Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak yurtdışındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Yurtdışında yaşamın zorluklarını konuşurken öğrenciler şaşakaldı çünkü Türkiye'deki Uluslararası Öğrencilerin hiçbiri böyle zor şartlarda yaşamamış. Hemen yanımda oturan bir Yemenli arkadaşım bana şöyle dedi. "Vallahi Türkiye'de olduğumdan dolayı çok mutluyum. Gerçekten hocanın dediklerine katılıyorum. Bir zaman ben de başka bir ülkede bulundum. Ancak Türkiye Bursları kazanıp Türkiye'ye geldim ve geldiğimden de hiç pişman değilim." Ve bir Uluslararası Öğrenci olarak bu konuda ben de Yemenli arkadaşımla hemfikrim. 

 

YTB Akademi Derslerinin Ana Teması:

  • Nitelikli ve nicelikli bir çalışma ortaya koyulabilmek için kullanılacak yöntem ve metotlar
  • İlgi alanda güncel kitap, tez, makalelerin nerelerde bulunduğuna dair öğrencilere yol göstermek
  •  Öğrencilerin başarılı ve zayıf yönlerini tespit edip yönlendirmek
  • Yaratıcı ve keşfedici öğrenci yetiştirmek
  • Öğrencilere grupla çalışmayı öğretmek
  • Kültürel çeşitliliğine rağmen öğrencilerin birlik ve beraberlik anlayışını geliştirmek

            Bu programın hedefi yalnız saydıklarımızla sınırlı değildir. Başta söylediğimiz gibi büyüklerimiz her sene bu programın güzelliklerini keşfedip her defa yeni şeyler katarak programı daha verimli hale getirmeye çalışmaktadırlar. Geçen sene katıldığım bu program bana her açıdan birçok şey kazandırdı. Ve bu sene yine yeni şeyler öğreneceğimden de eminim. Programa katılan tüm öğrencilere başarılar diler ve programı düzenleyen YTB dâhil İki Doğu İki Batı Derneğine şükranlarımızı sunarız.

Sağlıcakla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mohd Manazir Arşivi
SON YAZILAR