Murat Güçlü

Murat Güçlü

YÜSEK AHLAK İLERİ TEKNOLOJİ

YÜSEK AHLAK İLERİ TEKNOLOJİ

“Yüksek Ahlak İleri Teknoloji” MÜSİAD’ın sloganı. Anadolu sermayesinin temsilcisi konumundaki Müsiad ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri. Müsiad her geçen gün büyüyerek bugün ülke çapında sözü dinlenir, ekonomiye yön verir kuruluşlarından biri haline geldi. Yaklaşık 25 senelik bir çalışmanın sonucunda bugün ülke için önemli çalışmalara imza atan bir patronlar birliği. Bu ülkenin çocukları tarafından kurulan işadamları derneği. Gücünü de sermayesini de bu topraklardan kazanan, kazandığını yine bu ülkeye ve bu ülkenin insanına harcayan insanların kuruluşu.

Türkiye hem modernleşme sancıları çekmekte hem de kendi değerlerini korumaya çalışmakta. Dünyanın kapitalist ve liberal bir ekonomik sisteme mahkum olduğu, sermayenin Batılıların elinde bulunduğu, Batı harici dünyada sadece Batılılarla iş yapanların ve Batının değerlerini benimseyen, Batıyı dünyanın efendisi olarak kabul edenlerin sermaye sahibi olmasına izin verilen, bu sermaye ile ülkelerinde etkin olmaları sağlanan iş alemine karşı mücadele ederek, kendi topraklarından çalışarak, hem de çok çalışarak var olmaya çalışanların kuruluşu Müsiad. İstanbul sermayesi olarak ifade edilen ve Batının büyük şirketlerinin bayii konumundaki sermayeye karşı Anadolu sermayesini temsil eden Müsiad “Yüksek Ahlak” diyerek kendi değerlerimize sahip çıkmaya çalışmaktadır. Batının ve Batı değerlerinin her tarafı sardığı, Pazar, kar, üretim, başarı kriterlerinin tek geçer akçe olduğu bir ekonomik sistemde değerlerimize bağlı kalarak büyümek kolay değil. İşimizin zorluğu bizleri yıldırmamaktadır. 28 Şubat döneminde sermayesi renklendirilerek ötekileştirilen Müsiad’tan bugün DEİK’ten Bakanlıklara, hükümet tarafından el üstünde tutulan Müsiad’a, insanların Müsiad üyesi olmaktan korkup kaçtığı zamanlardan Müsiad’a üye olmaya çabaladığı bugünlere gelindi. Gelinen nokta geleceğe dair umutla bakmamız için en büyük sebep.

Ülke çapında teşkilatlanan Müsiad’ın en büyük ve güçlü şubesi Konya şubemiz. Konya Şubesi geçen hafta 21. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 2 senenin muhasebesinin yapıldığı genel kurulda mevcut yönetimin faaliyetleri büyük beğeni topladı. Çok çalışılmış, büyük gayretler gösterilmiş. Müsiad hem Türkiye için hem de Konya için büyük bir kazanım. Dr. Lütfi Şimşek başkanlığındaki yönetim kurulunun çalışmaları herkes tarafından takdir edildi. Yönetim kurulunda kısmi değişiklikler yapılarak sayın başkan ile 2 sene daha devam kararı alındı.

Genel Kurulda ISO 1000 arasında yer alan Konya Müsiad üyesi firmalarımız ile yılın “en”leri ödülleri verildi. Ödüller ise son derece anlamlı, Müsiad hatıra ormanına adlarına dikilen fidanlar. Yılın “en”leri ödülleri ise, yılın bürokratı Murat Mustafa Yavuz, yılın akademisyeni Doç Dr. Turan Paksoy, Doç Dr. Mehmet Mucuk, yılın STK’sı TİMAV, yılın spor adamı Ahmet Şan, yılın sanatçısı İbrahim Dıvarcı ve yılın kültür adamı Dr. Mustafa Güçlü’ye verildi.

Yılın kültür adamı ödülünün Konya Aydınlar Ocağı Başkanlığı’nı yürütmekte olan ve uzun yıllardır Konya’nın kültür hayatına büyük katkılar sağlayan Dr. Mustafa Güçlü’ye verilmesi hem Müsiad’ın kültüre emek veren insanlara verdiği değer bakımından hem de özelde ailemiz adına bizleri gururlandırmıştır. Emeği geçenlere teşekkürlerimiz sunarız.

Yine Müsiad’ın gençlik kuruluşu olan Genç Müsiad da geçen hafta genel istişare toplantısını yaparak görev değişikliğine gitti. Sevgili kardeşim Av. Mehmet Ali Özbuğday 2 senedir başarıyla yürüttüğü Genç Müsiad başkanlığı bayrağını Emre Babayiğit kardeşimize devrederek bundan sonra Müsiad yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına ve hizmetlerine devam edecek. Genç Müsiad’ın faaliyet raporu da taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edildi.

Hem Müsiad hem de Genç Müsiad geçtiğimiz 2 seneyi çok çalışarak, koşturarak, emek vererek geçirdi. Tüm emeği geçenlere şükranlarımız sunmak boynumuzun borcudur. Görevi devreden arkadaşlarımıza teşekkür, yeni gelenlere başarı dileklerimizle yapılan genel kurulun ve yeni yönetimlerin Müsiad camiamıza, Türkiye’ye ve Konyamıza hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR