İshak Orhan
İshak Orhan Zaman birlik ve beraberlik zamanı

Zaman birlik ve beraberlik zamanı

Sadece kendi cemaatinden, vakfından, derneğinden, partisinden veya tarikatından olanları kabul eden, fakat diğerlerini Müslüman bile görmeyen kuruluşlara lütfen destek olmayalım.
 
Hristiyanlıkta günah işleyenler papaza gidip günah çıkarırlar. Müslümanlıkta da mürşidinin karşısına gidip tövbe alıyorlar. Allah'tan tövbe almak gerekirken, acaba neden mürşitten alıyorlar?
 
Benden olmayanı kabul etmem diyen bir yaklaşım ülke çapında bakanlıklarda ve bürokraside yapılanmaya devam etmemeli. İşsiz insanlar bu yapılanmalara gidip onlardanmış gibi görünerek iş sahibi olmaya veya belli makamlara gelmeye çalışmaktadırlar. Hükümet yetkilileri bunlara meydan vermeye devam ederlerse, ileride daha çok 15 Temmuz'lar yaşarız Allah korusun.
 
Şu anda ülkemizde pek çok IŞİD örgütü mensubu var. Ve bunlar maalesef bu ülkeye çok büyük zarar vermektedirler. Çünkü bu zihniyetteki kişiler diğerlerini Müslüman bile kabul etmiyorlar ve öldürülmesi gerektiğini savunuyorlar. Çocuklarını resmî okullara göndermeyip kendileri okutmaya ve beyinlerini düşmanlıkla doldurmaya çalışıyorlar.
 
Her şeye bidat diyorlar ama hepsinin elinde son model cep telefonları ve altlarında da son model arabalar var. Yani cahil insanları kandırıp kendileri lüks bir şekilde yaşıyorlar.
 
Kardeşlerim daha söyleyecek çok şey var. Din işlerinden sorumlu devlet adamlarımızın bir an önce bu duruma son vermelerini arzu ediyorum. İnşallah gerekeni yaparlar.
 
İslam dünyası bu ayrılıklar yüzünden maalesef tüm dünyaya rezil olmaktadır.
 
Ülkemizde bu birlik ve beraberliği sağlayarak tüm islam dünyasına örnek olmalıyız.
 
Böylece islam dünyası tüm dünyaya örnek olacak ve tüm dünyaya mutluluk ve huzur gelecektir.
 
Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi

Azı karar, çoğu zarar

24 Mart 2021 Çarşamba 00:06

Allah evimizde huzurla yaşatsın!

09 Kasım 2020 Pazartesi 00:06

Çoğumuz beyinsiz yaşıyoruz maalesef

19 Ekim 2020 Pazartesi 00:06

Evli çiftlerin dikkatine!

09 Eylül 2020 Çarşamba 00:01

Eşiniz sizin diğer yarınızdır

27 Ağustos 2020 Perşembe 00:00

Evli çiftlerin dikkatine!

18 Ağustos 2020 Salı 00:02