Esra Doğan

Esra Doğan

15 TEMMUZ DARBESİNE DUR DİYEN YİĞİT

15 TEMMUZ DARBESİNE DUR DİYEN YİĞİT

Yeni Türkiye, yeni anayasasına doğru adımlamaya başladı. Anayasa Komisyonu üyeleri tarafından reformize edilen yeni anayasa meclise sunuldu, meclis tarafından kabul edildi. Şimdi söz mecliste, milletimiz ve tüm ülkeler meclisten çıkacak kararı dört gözle bekliyor.

İlk dört madde kabul edildi.

Kabul edildi edilmesine de; muhalefet partisi neden saldırıya çekti acaba? Neden bu kadar hırçınlaştı?

Her ne olursa olsun, bir milletvekilinin bacağını ısırmak da neyin nesi? İnanılır gibi değil!

Milletvekilleri bazen neden TBMM’de bulunduklarının farkına varmalılar. Adı üstünde milletin vekili olarak orada bulunuyorlar ve milletin hakkını gözetmek, onların refahı için ellerinden geleni yapmaları gerekiyor; çünkü o kürsüde millet adına konuşuyor, onlar adına kararlar alıyorlar.

Millet, yumruklaşan ve tekme atan vekiller istemez hiçbir zaman. Bunlar kabul edilemezken, bir vekilin çıkıp da bir diğer vekili bacağından ısırması nasıl kabul edilebilir?

İnsanî bir davranış olmadığı ortadadır. Sözünü yükseltemeyen bir vekil, vekilliğin gereğini yapmıyor, demektir. Bu millet, icraat görmek istiyor, kavga, döğüş istemiyor. Medenî bir şekilde masaya oturulup fikirlerin tartışılmasını, genel olarak kabul gören fikirlerde uzlaşılmasını istiyor.

Medeniyetten bahsedip medenî olmayan, eylemleriyle söylemleri örtüşmeyen vekillerden sıkıldık artık.

Bir insanın vekili olmak, beraberinde ciddi bir sorumluluk yüklüyor insana. Bir de sadece bir kişinin değil, binlerce kişinin sorumluluğunu üstlenmiş oluyorlar. Bu bilinçle hareket edilmeli. Bir eylemin binlerce insan adına yapıldığı unutulmamalı.

*********

Dikkat çeken bir diğer konu ise; Donald Trump'ın başkan seçildikten sonra düzenlediği ilk basın toplantısında CNN Muhabiri Jim Acosta’ya söz vermemesiydi. Kendisiyle ilgili asılsız olduğunu iddia ettiği haberleri yapan yayın kuruluşlarına tepkisini bu şekilde gösterdi.

Yapılan haber, Amerika istihbaratının seçimler esnasında Rus gizli örgütlerinin Trump’a bilgi topladıklarını raporlamalarıydı. Trump bu habere şiddetle karşı çıktığını bu çıkışıyla göstermiş oldu.

Trump’ın “Siz uydurma habersiniz.” sözleri dikkat çekiciydi. Bir dikkat çeken husus da, diğer muhabirlerin hepsinin bu tartışmaya tepkisiz kalmalarıydı.

Trump’ın göreve gelmesiyle Amerika’yı ve dünyayı neler bekliyor, göreceğiz. Bu bir gövde gösterisi miydi, yoksa danışıklı döğüş mü, yakında çıkacaktır kokusu.

*********

Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz günü yaşanan ayaklanmanın ilk kıvılcımlarının başladığı anlar basına servis edildi. Burada dikkatimi çeken en önemli nokta; bir pilotun ihbarda bulunması ve darbe girişimine bir şekilde müdahale edilebilmesi.

Hani Ömer Halisdemirlerimiz, Fethi Sekinlerimiz, Muhammet Fatih Safitürklerimiz var ya bizim şehit edilen, bu ülke için canlarını feda eden… İşte bir de isimsiz kahramanlarımız var bizim; güvenlik amaçlı isimleri verilmese dahi bu ülke için canını feda etmeye hazır olan yiğitler…

Bu ihbarı yapan yiğit bir kenara not edilmeli. O yiğit ferasetli davranışıyla -şehitler vermiş olsak da- bu ülkenin, bu milletin, bu devletin geleceğine yapılacak olan darbeye ilk dur diyen kişidir.

Allah, feraset sahibi yiğitlerimizin sayısını artırsın. Ülkemize dirlik, düzen versin. Niyeti halis olmayanların planlarını başlarına çevirsin. Sekin sekin bittiklerini görüyoruz, inşallah safitürkler muzaffer olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR