İsmail Poçan

İsmail Poçan

15 Temmuz ruhu ilk günkü gibi…

15 Temmuz ruhu ilk günkü gibi…

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde, o gece tanklara tüfeklere bedenleriyle ‘dur’ diyen millet o günkü ruhla, heyecanla, çoluğuyla çocuğuyla genciyle yaşlısıyla meydanlara akın etti.

Bu durum tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da böyleydi.

7’den 70’e herkes adeta meydanda adım atacak yer bırakmadı ve vatanını bekledi. 

Dillerinden dua eksik olmadan FETÖ ve tüm düşmanlarına karşı hala burada dimdik ayakta olduğunu gösterdi.

Türk bayraklarıyla belki de yatağında rahatça uyumayı bırakıp meydana gelen çocuğun hassasiyetini taşımayan, içindeki vatan sevgisini taşımayan FETÖ sevicileri haricinde herkes oradaydı.

Yıllardır bunu anlamayan ve Türkiye düşmanlarının yanında saf tutanların bunu anlamasını da beklememek gerekiyor.

İlk başta darbe girişimine ‘tiyatro’ diyenler kaçacak delik aradılar. Bulamayınca darbecilere teslim oldular. Ardından bu milletin iradesine dayanıp açıklama yaptılar.

Sanki milletin yanındaymış gibi. Bir an için birlik ve beraberlik sağlandı derken bu seferde dillerine ‘kontrollü darbe’ söylemini 249 şehit ve 2 bin 196 gaziyi görmezden gelerek utanmadan yerleştirdiler. Suratlar biraz olsun bile kızarmadı.

Darbeyi savunanlar ve bunu hala bir oyun olarak görenler durumun vahametini o teröristlerin postalları altında inim inlerken belki anlardı.

Herkes bir olmuşken millet cuntacılarının tanklarının karşısına etten duvar örerken onlar hala Erdoğan düşmanlığının peşindeydiler. Bu durum bugün de böyle devam ediyor.

İçindeki o Erdoğan düşmanlığı her şeyin önüne geçmiş. Darbeyle Erdoğan’ı öldürseler göbek atarak onların safına geçecek şeref yoksunları var.

Çünkü onlar için vatan, millet umurlarında bile değil. Tek dertleri menfaatleri…

Bunlar bu zamana kadar bu duyguları anlamamış 15 Temmuz’u mu anlayacak.

Biz her zaman milletin ve devletin yanındayız.

Bu millet 15 Temmuz 2016’yı unutmayacak ve unutturmayacak. Aynı zamanda bu vatanın içindeki bizdenmiş gibi görünen ama alttan kuyusunu kazan düşmanlarını da unutmayacak. Bizim bizden başka dostumuz yok. O yüzden bir ve beraber olursak Allah’ın izniyle düşmanların bu ve bunun gibi girişimleri boşa çıkar.

Türkiye’de bu alçaklara ve yandaşlarına aldırmadan bu ruhla hep ayakta kalacak.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR