Salih Köprülü

Salih Köprülü

2007’de MECLİSTE KONUŞANLAR ŞİMDİ NE YAPIYOR?

2007’de MECLİSTE KONUŞANLAR ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarını şöyle bir inceledim.

Aslında, milletin meclisinde olanlar ve konuşulanlar yazı ile kayıt altına alınmış.

Ama milletimiz maalesef okumaz.

Hatta büyük çoğunluğu bu uygulamadan da bihaber.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çok yabancı devlet adamı konuşması 23’üncü dönemde yapılmış.

Toplam 10 tane.

Yıl 2007 yılı… Mecliste konuşanlara bakıldığında, o yılın önemi de anlaşılıyor.

Mahmud Abbas’tan Şimon Peres’e… Barack Obama’dan Christian Wulff’a kadar…

Bakalım ne demişler…

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, “Türkiye inanca, İran endişeye yol açmaktadır. Bu nedenle Türkiye hem Orta Doğu hem de Avrupa için gereklidir. Benim görüşüme göre Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacından daha az değildir. İsrail halkı adına sizlerin ve halkınızın rolünü ve görevini saygıyla selamlıyorum.”

ABD Başkanı Barack Hussein Obama, “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini şiddetle desteklemektedir. Biz, burada sadece Avrupa Birliği üyesi sıfatıyla konuşmuyoruz, hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın dostu olarak konuşuyoruz. Türkiye önemli bir müttefikimiz, beraberinde transatlantik ve Avrupa kurumlarında önemli bir ortağımız. Türkiye Avrupa'ya sadece Boğaz üzerindeki köprülerle bağlı değil, bunun çok ötesinde bir bağlılığı var; paylaşılmış bir kültür, tarih, ticaret var bu ülkeleri birbirlerine bağlayan. Avrupa etnik farklılığından, gelenek farklılığından, inanç farklılığından güç alıyor. Türkiye'nin üyeliği de, bahsettiğim bu konudaki güçlerin daha da artmasına sebep olacaktır.”

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Christian Wulff, “Almanya, Türkiye’nin komşularıyla olumlu ilişkiler sürdürme yönündeki çabalarını takdir ve sempatiyle takip ediyor. Ülkeniz ile Ermenistan arasındaki ilişkiler konusunda da normalleşmesi konusunda da bizim desteğimiz sizin yanınızdadır. Açık bir sınırla, ortak bir gelecekte, tartışmalı konuların da göz ardı edilmediği bir ortam çok önemli bir katkı sağlayacaktır bölgenin istikrarı açısından. Bu yolda ilerleme konusunda sizi teşvik etmek ve cesaretlendirmek istiyorum.”

10 ülkeden sadece 3’ünü aldım.

3’ü de dünya genelinde önemli ülkeler.

Günümüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” söylemine muhatap ülkelerin en başında gelen ülkeler.

3 Başkanın TBMM konuşmalarındaki hitapları genelde, övücü, takdir edici ve dostane…

Hepsi de konuşmalarından sonra mecliste alkış aldılar.

Konuşmalarından durumu daha net anlatma adına bölümler aldım.

Şimdi gelelim bu ülkelerin günümüzde yaptıkları ikiyüzlülüklere…

Türkiye’yi çepeçevre saran ihanet zincirinin her bir halkasını oluşturan bu ülkeler şimdilerde, “Türkiye’de demokrasi yok, Türkiye şöyle, Türkiye böyle” gibi ifadelerle dünyada olumsuz olgu oluşturmaya çalışıyor.

Taşeronları ve ajanları sayesinde bu algıyı oluşturmada da güçlük çekmiyorlar.

Yıllardır, hep ağzımıza bal çalarak, bizi yönlendirdiler.

Türkiye’nin kendi menfaatini, onların menfaatinden üstün tutmasını hazmedemiyorlar.

Ne yazık ki ülkemizde, bu ülkelerin taşeronluğuna gönüllü çok kişi var.

Nelerle kandırıldıkları da malum.

Sosyal medyada, televizyonlarda, gazetelerde ülke menfaatine çalışıyormuş gibi görünüp, bu ülkelerin değirmenine su taşıyanları, günü geldiğinde illaki devlet deşifre edecektir.

Şuan ülkemizin verdiği mücadeleyi görmezden gelip, vatanını sırtından hançerleyenleri tarih kitapları tek tek yazacaktır.

Allah’ım ülkemiz üzerinde kara bulut olmaya çalışanlara fırsat vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Köprülü Arşivi
SON YAZILAR