Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

2014 Yılının Konya’da En Önemli Olayı Nedir?

2014 Yılının Konya’da En Önemli Olayı Nedir?

2014 Yılı yarın bitiyor, biliyorum aslında o ya da bu, en önemlisi ömürden bir yılın daha geçmesi ve bir yıl daha yaşlanıyor olmamız.

Nüfus cüzdanımda 1977 doğum olarak yazar, ama annemden ve babamdan duyduğum 1976 yılının Nisan Ayında doğduğumdur.

Gerçek yaşıma, ya da nüfusa kayıtlı yaşıma ya da hangisine bakarsanız bakın, 2015 yılında 40 yaşına artık merdiven dayamış oluyorum. Ha 38, ha 39 ne fark eder, işte otuzlu yıllarda bitiyor.

Bazıları için bu dünya çok rahat, çok kolaydır, Allah biliyor benim için hiç öyle olmadı.

Şükürler olsun elbette çevremizdeki insanlar iyiydi, Rabbimiz kötü insanlarla karşılaştırmadı. Neticede ben şükretmeyi seçiyorum, olanda hayır vardır, bu dünyanın bizlere göre olmasını zaten beklemiyorum.

Hatta bazen dostlarıma derim ki, “para, mal,  mülk, makam gibi dünya güzelliklerine bakarım, hep tuhaf insanlarda yoğunlaşmış olarak görürüm ve aslında bu bana dünyanın ne kadar değersiz olduğunu gösteriyor.”

Neticede diyebileceğimiz Rabbimiz bu dünyamızda bizleri kimselere muhtaç etmesin ve yarattıklarının tamamının şerrinden de bizleri, ailelerimizi, neslimizi muhafaza buyursun, yolundan da ayırmasın.

Neyse tabi ki ben bir kişiyim, benim için bu dünyada en önemli olayın ne olduğunun çok fazla önemi yok ama ülkemiz için, Ümmet için, Konya için en önemli olay neydi?

Bunların önemi var.

Şunu da ifade edeyim, miladi takvimle oluşmuş günlere bir anlam yüklemeyi de sevmiyorum, fakat Güneşi de, ayı da, güneş yılını da, ay yılını da yaratan Allah’tır ve cari takvim miladi takvimdir, bu açıdan baktığımızda değerlendirme yapabileceğimizi düşünüyorum.

Neyse gelelim, 2014 yılının en önemli olayına.

Ben 2014 yılının Ümmet için ve Türkiye için en önemli olayının bu son çağda, ahir zamanda Rabbimizin bir lütuf olarak gönderdiği lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması olduğunu düşünüyorum.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması, Allah’ın izni ile bu milletin kutlu yürüyüşünün akamete uğratılamadan devam edeceğini göstermektedir ve bu sadece Türkiye için değil bütün insanlık için önemli bir olaydır. 

Yine hem Ümmet için hem de Türkiye için ikinci en önemli olay ise Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasıdır.

Geçelim Konya’ya;

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasının elbette Konya için de çok önemli bir konu olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Ahmet Davutoğlu, ya da bir başka deyişle Davutoğlu Ahmet Hocamızın başbakan olması, bugün Konyalıların farkında olmadığı ama 10 yıl sonra kendisini daha net olarak göstereceğinden hiç şüphe duymadığım Merkez Şehir Konya kavramının pekişmesine neden olmuştur.

Peki, Konya için diğer en önemli olay nedir?

Hiç şüphe etmeden yanıt veriyorum, Konya İstanbul hızlı tren hattının açılmasıdır.

Konya İstanbul hızlı tren hattının açılması sıradan bir olay değildir. İstanbul’un Akdeniz’e tren yolu ile bağlanacağı güzergâhın Allah’ın izni ile Konya olacağının teyididir.

Yine Avrupa’nın da Asya’ya bağlanacağı güzergâhın Konya üzerinde olacağının kesinleşmesidir.

Burayı biraz açalım isterseniz. Konyalılar Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ile yoğun mesailer geçirerek Konya – Alanya – Antalya, Konya – Karaman – Mersin, Konya – Aksaray – Niğde – Nevşehir – Kayseri ve Konya – Osmaniye – Maraş – Gaziantep güzergâhlarının biran öne yapılmasını sağlamalıdırlar. 

İşte bu başarılabilirse belki Konya’nın denizi yok ama inanın bana Konya en az deniz kadar değerli demiryolu merkezi haline gelir.

Burada tabi vagon yapımı, tren yapımı gibi konulara girmese bile Konya’ya büyük bir tren ve vagon ağır bakım merkezi yapılmalıdır. Tren Ağır Bakım Merkezi Konya’ya yaptırılabilinirse Konya’da tren kültürü daha farklı cereyanlarla da devam edecektir.

Üçüncü önemli konu ise Konya Ticaret Odasının Fuar Merkezini Konya’ya kazandırmasıdır.

Konya Ticaret Odasının bu hamlesi ve yeni yapılacak hollerle de ve o bölgeye yapılacak bir tramvay ya da metro hattıyla hiç şüphe duymuyorum Konya aynen Hannover gibi bir fuar merkezine dönüşecektir.

Bunu da Konya başarabilecek potansiyele sahip burada artık görev Konya Büyükşehir Belediyesindedir.

Ben Başkan Tahir Akyürek’in bir konuşmasında Fuar Merkezini, Bilim Merkezini, Organize Sanayi Bölgesini de içine alacak bir tramvay ya da metro projesinden bahsettiğine şahit olmuştum. Eğer bu proje de hayata geçebilirse, Konya tarım ve sanayiden sonra en önemli fuar ve dolayısıyla da ticaret merkezi haline dönüşür.

Dördüncü en önemli olay ise Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumunun yapımının tamamlanmasıdır.

Zaten bu stadyumun tamamlanmasının Konya’ya nasıl artılar kazandırdığına hep birlikte şahit oluyoruz. Burada Torku Konyaspor’un yeniden yapılandırılması mecburiyetini de umarım Konya anlayabilir. İnanın bunu da başarırsa Konya Türkiye’nin yeni futbol kenti de olabilir.

Bunların dışında önemli gelişmeler var mı?

Elbette ki var, 15 bin kişilik yine Konya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu kapalı spor ve kongre merkezi,

Çevre Yolunun bir bölümünün yapımına başlanması için ödenek ayrılması,

Konya Havaalanında yeni terminal binasının hizmete girmesi,

Konya Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı Konya Bilim Merkezinin açılmış olması,

30 Mart Seçimleri sonrası köylerin, kasabaların tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve Konya vilayetinin tamamının Büyükşehir sınırlarına dâhil edilmesi,

31 İlçeden 27’sinin AK Partili Başkanlara halkımız tarafından teslim edilmesi,

Konya Ticaret Odasının Mesleki Eğitim Merkezi yapımı ile ilgili bütün prosedürleri tamamlayarak MEVKA ile destek anlaşmasını imzalaması,

Türkiye’nin üreteceği Tankların motorlarının Konya’da TÜMOSAN’da yapılacağına dair imzaların atılmış olması,

Konya Şeker’in Torku Markası ile bisküvi, çikolata, et ve süt ürünleri pazarına girmiş olması da yine Konya açısından önemli olaylardır.

Netice Konya’da 2014 yılı Şükür iyiydi, şimdi yağan kara, yağmurlara da baktığımızda 2015 yılı da bereketli geçecek gibi görünüyor.

Geleceği elbette Rabbimizden başkası bilmez, bizim yapabileceğimiz 2015 yılı ve sonraki yılların Konyamız için, ülkemiz için, Ümmet için ve insanlık için güzellikler getirmesi için dua etmektir.  

Unutmayalım en hayırlı insan, hayır yapabilen insandır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR