İsmail Koç

İsmail Koç

2016’YI GERİDE BIRAKIRKEN…

2016’YI GERİDE BIRAKIRKEN…

2016 yılının son günlerini yaşadığımız şu günlerde geride bıraktığımız yıla baktığımızda acılarla dolu bir seneyi geride bıraktığımızı görüyoruz.

2016’da Türkiye gündemi çok yoğundu.

Hatta hiç olmadığı kadar…

2016 yılı gündemini 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrası olarak ayırmak bile mümkün…

15 Temmuz sonrası ise her gün ayrı bir gündem, her gün ayrı bir olay…

2016 yılı terör saldırılarıyla dolu bir yıldı.

Ankara Kızılay’da, İstanbul İstiklal Caddesi’nde, Hakkâri’de ve Kayseri’deki patlamalarda birçok vatandaşımızı kaybettik.

Neredeyse yılın her ayında bir terör saldırıyla sarsıldık. Sadece Türkiye’de de değil dünyanın farklı yerlerinde terör saldırılarında insanlar yaşamlarını yitirdi.

Aslında 2016 yılında dünya terörden çok çekti. Ama her ne hikmetse bazı ülkeler terör örgütlerine destek vermekten vazgeçmediler.

Geride bıraktığımız yılın Konya için en önemli gelişmesi de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevini bırakması oldu.  Davutoğlu bir basın toplantısı yaptı ve olağanüstü kongre kararını açıkladı.

Oysaki Halkın %49,5 oyu ile seçilmiş ve seçim vaatlerinin hemen hemen hepsini 3 ay gibi kısa sürede tamamlamıştı.  Sürpriz bir çıkış oldu bu. Kimse böyle bir karar beklemiyordu. En çok da tabi Konya’da yankı buldu.

Ve tabii ki FETÖ operasyonları…

15 Temmuz’dan sonra tarihin en karanlık ihanet şebekesine karşı operasyonlar başlatıldı ve birçok kurum ve kuruluşta temizlik yapıldı. OHAL kapsamında özellikle de TSK’da emniyette ve diğer kurum ve kuruluşlarda büyük operasyonlar gerçekleştirildi.

Hainlerin ne kadarın temizlendiği bilinmez ama daha gizlenmiş birçok kişinin olduğu da su götürmez bir gerçek.

Yılın sonuna doğru Suriye’de yaşanan insanlık dramına ve İslam dünyasının sessizliğine şahit olduk. Yine bir tek Türkiye Suriye’de yaşananlara ses çıkarabildi.

2016 yoğun gündemli, terör saldırılarının, darbe girişimlerinin, ekonomik kriz çıkarma uğraşlarının daha fazla olduğu bir yıl olsa da 2017’den daha ümitliyiz.

Önümüzdeki yıl her şey daha güzel olacak. Ümidimiz, temennimiz bu yönde. Mevlana’nın dediği gibi yeni yıl için “Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım”

Yani yılda her şeyin daha güzel olması ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR