Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

7 gol ve yeni hocalar

7 gol ve yeni hocalar

Konyaspor’un, Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanlarında puan alması oldukça zordu. Bunu önceki yazılarımda da belirtmiştim.

Fakat özellikle Fenerbahçe maçındaki hezimet kimsenin beklediği bir şey değildi. Böyle bir kötü oyunu, böyle bir kötü sonucu hiçbirimiz beklemiyorduk. Bunun çok ciddi sonuçları olacak. Olmaya da başladı.

Maç aslında Fenerbahçe’nin durumunu, oyuncu kalitesini bilerek başlamıştı. Maçı hakeme veya diğer faktörlere göre değerlendirmek doğru değil ama en azından maçın ikinci yarıya taşınabilmesi mümkündü. Ama tartışmalı, 3-4 dakika VAR kontrolü ile gelen penaltı futbolcular üzerinde de çok olumsuz etki yaptı. Açıkçası VAR’ın temel amacı çok net pozisyonlara müdahale etmesidir. İğne deliğinden geçer gibi tüm detayları inceleyip, burada bir penaltı var demek değil. Ben buna katılmıyorum. Bu pozisyona verilen karar hiç adil değildi.

Penaltından sonra Konyaspor biraz daha kendi oyununu sürdürmek istedi ama Fenerbahçe kalitesinin farkına varmadı. Bireysel hatalar da vardı. Özellikle Kahraman’ın yaptığı hatalarla bu facia kaçınılmaz oldu.

Bu maçla ilgili alınabilecek en önemli ders, futbolcu kalitemizin bu Lig’i taşıyabilmenin biraz ötesinde olduğunu gösterdi. Çok acil müdahale yapılmasını sürekli dile getiriyorduk. Fenerbahçe maçında bu çok çıplak bir şekilde ortaya çıktı.

Başkan Ömer Korkmaz ve yönetimi de hızla bunun için tedbirler alıp, futbolcu arayışına girdiler. Bundan önce Teknik Direktör Hakan Keleş’in de bu hezimeti üzerine alıp, gereğini yapacağım diyerek yollarını ayırdı.

Sonuçta kadro seçimi yaparken rakibin oyununa en uygun olanını seçersiniz. Hocanın burada Kahraman ile başlaması en çok eleştiri alabilecek konulardan bir tanesi. Oyun düzenini Fenerbahçe’nin ilk yarılardaki oyun formatını bilmeden ortaya koyması, ofsayt taktiğini yanlış uygulaması gibi gerekçelerle bu maçın hoca açısından faturası da böylece ortaya çıktı. Yollar ayrıldı.

Şimdi “yeni hoca kim olacak?” sorusu Konyaspor kamuoyunda tartışılıyor. Aslında böyle bir takım için önceki yıllarda çok hevesli hocalar vardı. Koşa koşa geliyorlardı. Şimdiki durumu düşme potasında görünen ve oyuncu kalitesinin de Lig’in bir tık altında olan Konyaspor’a kimler gelmek ister? Kimler bu takımı yukarı doğru taşır?

Cevap bu sorularda gizli.

Gördüğümüz kadarıyla Aykut Kocaman reddetti. Ama tekrar ikna edilebilir diye düşünüyorum. Ömer Erdoğan, Rıza Çalımbay, Bülent Korkmaz gibi isimler var. Konyaspor’un yapısına en uygun hangisi olacağını sorgularız. Buna bakarız. Ama en önemlisi hocadan ziyade, bu takım Lig’de önümüzdeki 19 maçta tüm gücüyle mücadele edebilecek futbolcular bulmak. Sorunun temeli sanki futbolcuları bu Lig’e motive etmekten geçiyor. O da buradaki futbolcuların çoğunluğuyla olmayacak gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR