Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti Konya Teşkilatı başarılı mı?

AK Parti Konya Teşkilatı başarılı mı?

Seçimleri geride bırakalı 1 hafta oldu. Fakat seçim sonuçları hakkında çok fazla yorum yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.
 
Hafta boyunca imkan oldukça bu sonuçlarla ilgili bizler de çeşitli değerlendirmeler yapmaya çalıştık.
 
Hemen seçimin ertesi günü Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Hasan Angı ile bir araya geldik.
 
Başkanın kendisine sorduğum soruyu şimdi bir de köşemde sormak istedim.
 
AK Parti Konya'da başarılı mı?
 
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Antalya, Mersin gibi illerin teşkilatlarının hali ortada.
 
Onca ekonomik saldırıya, maddi olumsuzluklara, uzun süre iktidarda kalmanın vermiş olduğu yıpranmaya ve bunun gibi türlü sıkıntılara rağmen AK Parti adına Konya’da önemli bir başarı kazanıldı.
 
Ayrıca, seçim sürecindeki başarılı uygulamaların yanında, seçim günü yapılan sandık çalışmaları, oyların takibi, sonuçların elde edilmesi gibi süreçlerde sorun olmadı. Özellikle İstanbul ve Ankara’da meydana gelen sıkıntıları görünce, Konya İl Başkanlığı’nın oylara sahip çıktığını söylememiz gerekir.
 
Hasan Angı’nın teşkilatının; Konya’ya oy oranlarında AK Parti için büyükşehirler arasında Türkiye birinciliği, tüm şehirler arasında ise Türkiye ikinciliği kazandıran bir teşkilat olduğunu da bir kenara not etmek lazım.
 
Bana göre, AK Parti Konya İl Başkanlığı seçimi Türkiye’de en başarılı yürüten teşkilat oldu. Zaten bunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hasan Angı’yı tebrik etmek için araması da ortaya koyuyor.
 
Konya’nın böyle bir rekoru elde etmesi önemli bir anlam ifade ediyor.
 
Bu güçle, bundan sonraki süreçte Konya’nın asıl sıkıntılarına eğilmek gerekiyor.
 
Hasan Angı ile yaptığımız haberde de zaten bu konuya değinmiştik.
 
Üretim, yatırım, istihdam, tarım, ulaşım gibi alanlarda Konya’ya daha büyük ve önemli yatırımların gelmesi için çalışacaklarını belirtmişti.
 
Angı’nın masasındaki ajandada ise yatırımların yanı sıra israf konusu da önemli bir yer tutuyor. 2018 yılı Türkiye İsraf Raporu’nu masanın baş köşesinde tutuyor Angı. Konya’nın ulaşımı ve şehirleşmesi adına da birçok yorumda bulundu. İlerleyen günlerde bu konudaki haberimizi de yayınlayacağız.
 
Özellikle Ereğli ve Beyşehir özelinde eleştiriler çok fazla.
 
Ereğli ve Beyşehir hakkında hem Hasan Angı ile hem de Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile de konuşmuştuk. Leyla hanımın da, Hasan Angı’nın da bu iki ilçe ile ilgili olarak içinin rahat olduğunu düşünüyorum.
 
İki isim de; Teşkilat olarak, Genel Başkan Yardımcıları olarak, Bakanlar olarak o ilçelerimize gereken önemi gösterdik. Çok kez ziyaret ettik. Elimizden geleni yaptık dediler.
 
Ereğli ve Beyşehir’le ilgili olarak önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı konulardan bahsedeceğim.
 
Ama bu konuda AK Parti Konya İl Başkanlığı’na bir başarısızlık sıfatı yüklemek haksızlık olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR