Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Anaya hizmetten daha büyük makam var mı?

Anaya hizmetten daha büyük makam var mı?

Belediye başkanlıkları için aday adaylıkları devam ederken böyle bir soruyu tüm okurlarıma yöneltmiş olayım.

Hanginiz sizlere sunulan bir makamı annenize babanıza bakmanız gerektiğini düşündüğünüz için geri çevirebilirsiniz?

Hele günümüzde…

Huzurevlerinin tıka basa dolu olduğu bir zamanda, anne babalara bakıcı tutan evlatların hayırlı sayıldığı çağda…

Önemli bir görev için adınız geçecek ve siz benim anneme bakmam lazım şuan ki görevimi güzel şekilde ifa edip kalan vaktimi de anneme hizmetle geçirmeliyim bir görevim daha olursa annemi ihmal edebilirim diye düşünüp affınızı isteyeceksiniz… Hadi kendinizi bir sigaya çekin…

AK Parti kongresi öncesinde köşemde mkyk listesinde olmasını beklediğim isimleri yazmıştım. Özellikle bir isim vardı ki mkyk listesinde hatta myk’da da olmasını bekliyordum.

AK Parti Milletvekili listesinin bir numarası Konya siyasetinin abisi Tahir Akyürek’ten başkası değildi bu isim.

Kongre listeleri açıklandığında da tabi ki Konya’dan neden bir isim yok listede sorusundan hemen sonra Tahir Akyürek listede neden yok sorusuyla başbaşa kaldık.

Kongre öncesi yaptığımız görüşmelerde özellikle milletvekili ağırlıklı bir mkyk olmayacağının tüyolarını almıştık. Konya’dan çok fazla ismin listede olmayacağıyla ilgili de duyumlarımız vardı. Lakin AK Parti’nin kalesi Konya’dan listede hiç kimsenin olmayacağını da düşünmemiştik.

Şahsi yorumum kimse olmasa da Tahir Akyürek olur minvalindeydi.

Ama duyumlarıma göre Tahir başkan belki de kendisini genel başkan yardımcılığına taşıyacak olan mkyk üyeliği ya da herhangi bir başka görev için affını istemişti. Hem de bu yazıya başlık yaptığım sorunun cevabı olan Anneye hizmetin diğer tüm makamlardan daha üstün olduğunu düşündüğü için…

Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde de bizzat kendisinin annesini sık sık ziyaret ederek ihtiyaçlarıyla ilgilendiği ve bu durumun aynı şekilde devam ettiğini öğrendim.

Tahir başkanın bu kararını annesi Tenzile hanıma olan özlemini her zaman dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da anlayışla karşıladığını hatta taktir ettiğini düşünüyorum.

Sözün bittiği nokta aslında burası. Anne duasından daha önemli ne olabilir ki? Anneye hizmet etmekten daha önemli bir makam olur mu?

Tahir başkan bu soruları doğru cevaplayarak aslında siyasi hayattaki başarısının da sırrını bizlere aşikar etmiş oluyor… Hangi makamda olursanız olun Annenize hizmet ederek ve onun duasını alarak sürekli başarılı olursunuz.

Tahir Akyürek Konya’nın 2004 yılından bu yana siyasetine yön veren en önemli aktördür. VE Konya’nın abisi olmaya devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR