Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ardıçlı TOKİ’de ne gördüm?

Ardıçlı TOKİ’de ne gördüm?

Haftanın ilk gününden herkese merhaba. Çok bereketli ve hareketli bir hafta sonunu geride bıraktık.
 
Bugün siz değerli okurlarıma Cumartesi günü edindiğim izlenimleri aktaracağım. Cumartesi günü Kitap Fuarı’nı ziyaret ettikten sonra Selçuklu Ardıçlı Bölgesinde yapımı devam eden TOKİ Konutlarını inceledim. Daha sonra da Konyaspor- Kayserispor maçını izleyip, asker çetneviri, yani Konyalı olmayıp bilmeyenler için asker eğlencesi ile günü kapattım.
 
Öncelikle Kitap Fuarı’ndaki izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
 
Kitap Fuarı da tıpkı yakın zamanda yapılan GastroFest ve diğer festivaller gibi çok beğenildi. Fuar alanı çok kalabalıktı.
 
Konya; yöneticileriyle, sivil toplumuyla, vatandaşlarıyla ve medyasıyla gerçekten de bu işin hakkını veriyor. Konyalılar böyle etkinliklere her zaman sahip çıkıyorlar. Bu benimsemeyi Kitap Fuarı’nda da olağanüstü bir biçimde yansıttılar.

Kitap Fuarı’nın önümüzdeki yıllarda çok daha büyük ilgi çekeceğine şimdiden kani oldum.
 
Konya Kitap Fuarı’nı beğenen elbette sadece ben değildim. Etkinlik alanından herkes çok hoşnut ayrıldı.
 
Ziyaretim esnasında AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile rast geldik. Sağ olsun çay ikram etti. Biz çayımızı yudumlarken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve yanındaki heyet de bize katıldı.
 
Leyla hanımla kitap fuarına dair sohbet ettik. O da ilgiden çok hoşnut olmuş. Konya’nın bu tür etkinliklere her zaman sahip çıktığını ifade etti.
 
Hatta yeri gelmişken, bundan sonraki senelerde Konya Kitap Fuarı’nın sadece yerel değil, uluslararası yazarları da ağırlaması gerektiğini bir kez daha ifade edelim.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda şimdiden hazırlıklara başlamalı. Böyle güzel organizasyonlar nedeniyle Başkan Altay ve ekibine bir kez daha teşekkür ederiz.
 
TOKİ’LER HIZLA YÜKSELİYOR
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gazete yazarımız Mehmet Toker’in standını ziyaret ettikten sonra, Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ve Genel Müdürümüz Ahmet Ergan ile birlikte Ardıçlı TOKİ’nin yolunu tuttuk.
 
Basın mensupları için yapılan 512 konutluk projenin yüklenici firması LEDA İnşaat’ın şantiye şefi Haluk Üner ağabey ile çay içerek bölgeye dair son durumu öğrendik. Bugün aynı zamanda gazete manşeti yaptığımız sohbetten sonra konutları inceleme fırsatı da bulduk.
 
Daha önce de söylemiştim, adamlar karınca gibi çalışıyor. Mükemmel binalar yapmışlar. Öyle ikinci sınıf malzeme falan kullanmıyorlar. Baya kaliteli evler yapıyorlar. Evlerin içini de dışını da çok beğendim. Eğer bir aksilik olmazsa önümüzdeki Mayıs ayında konutları TOKİ’ye teslim etmeyi planlıyorlar. Geçici kabul sürecinin ardından konutları yaz döneminde teslim alacağız inşallah.
 
Diğer etaplarda da kamyonların biri geliyor biri gidiyor, vinçler hiç durmuyor. Firmaların tümü harıl harıl çalışıyor. Haluk ağabeyin verdiği bilgiye göre bölgede hali hazırda 4 bin konut projesi varmış. Bu da 15-20 bin nüfus anlamına geliyor. Yani Konya neredeyse yeni bir ilçe inşa ediyor.
 
Burada kuşkusuz ki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ne kadar teşekkür etsek az. Konya için yeni bir cazibe merkezi oluşturulmasında, vatandaşın başını sokacak bir ev sahibi olmasında emeği çok. Yine TOKİ Başkanlığı’na, LEDA İnşaat’a ve bize yardımcı olan Haluk Üner ağabeye de teşekkür ederim.
 
KONYASPOR ÇOK HEYECANLANDIRIYOR
 
Konyaspor bu sene beni çok heyecanlandırıyor.
 
5 maçtır sonuçlar istediğimiz gibi olmasa da sahada oynanan oyun geleceğe dair ümit veriyor ve enseyi karartmamamızı sağlıyordu. Sahada ne yaptığını bilen, tam bir takım olan, rakibi adeta boğan bir Konyaspor vardı bugüne kadar. Ama o güzel oyunun hakkını tabelada alamıyorduk.
 
Meşin yuvarlak Konyaspor’a nihayet bu güzel oyunun hakkını Kayserispor maçında verdi. Konyaspor rahat bir maç oynadı.
 
Bu güzel oyunda ve güzel sonuçta İlhan Palut’un performansı kesinlikle çok belirleyici oldu. İlhan Palut, geçtiğimiz hafta Fatih Terim, bu hafta Hikmet Karaman’a adeta futbol dersi verdi. Yeni jenerasyonun parlak ismi, eski kurtlara tam anlamıyla sahayı dar etti.
 
SİLAHLA EĞLENCE OLMAZ
 
Cumartesi gününü arkadaşım Muhammet’in asker eğlencesi ile günü kapattık. Konya’nın kendine has oyunları ve etkinlikleri ile güzel bir eğlence oldu.
 
Böyle eğlencelerde ne yazık ki görmek istemediğimiz birçok hadise yaşanır. Ya silah atılır, ya kavga edilir ya da çirkin işler olur.
 
Bu defa böyle olmadı. Bundan sonra da hadisesiz, kavgasız, sorunsuz eğlenceler olsun, örnek alınsın diye atıfta bulunmak istedim.
 
Eğlencedeki sanatçı arkadaşlar ve eğlenceyi düzenleyen aile yakınları silah atılmaması yönünde sürekli anonslar yaptılar, uyarılarda bulundular. Silah atmak isteyen bir kişiye de engel oldular. Uyarıda bulunan aile yakınlarından biri ‘Silahla eğlence olmaz’ diye serzenişte bulundu ve girişimi engelledi.
 
Bu durum çok hoşuma gitti. Sizlere aktarmak istedim.
 
Silahla eğlence olmaz, adam akıllı insan gibi eğlenmeyi bence hak ediyoruz sevgili okurlarım.
 
Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR