Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ardıçlı TOKİ’den çok etkilendim

Ardıçlı TOKİ’den çok etkilendim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Mardin ziyaretinde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte 1 milyonuncu konutu Ankara’da sahibiyle buluşturacaklarını duyurdu.
 
Dile kolay. Devletimiz tam 1 milyon konutu ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuyor. Bakan Kurum bu başarıdan dolayı haliyle çok mutlu ve gururluydu.
 
Gerçekten de öyle, dünyanın neresine giderseniz gidin, 19 yılda 1 milyon konut yapan bir ülke göremezsiniz.
 
Bu büyüklüğü bu hafta sonu ben de bizzat yerinde gördüm.
 
Selçuklu’da Ardıçlı bölgesinde yapımı devam eden TOKİ konutlarını ziyaret ettim. Ardıçlı TOKİ 2. Etap 512 konut projesinde ben de hak sahibiyim. İnşaatları tabi ki alıcı gözüyle inceledim.
 
Tek kelimeyle söylemem gerekir ki evler mükemmel olmuş.
 
Bundan 7 ay önce Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ve yerel basından refiklerimizle birlikte bölgeye gitmiş, bomboş bir arsada birlikte fotoğraf çekinmiştik.
 
O günden bu yana bölgeye bir daha yolumuz düşmemişti.
 
Cumartesi günü bölgeye gittiğimde çok büyük bir şaşkınlık yaşadım. Adamlar 6-7 ayda devasa bir mahalle oluşturmuşlar. Bütün konutlar bitmiş.
 
Leda inşaat firması tarafından yürütülen proje, benim beklediğimden hayli hızlı ilerliyor. Şantiye şefi abimizin yardımıyla bütün konutları inceledim. ND sınıfı konutlar hariç diğer binaların tümünde boya ve iç işçilik başlamış.
 
Zaten bütün inşaatlarda arı gibi çalışan personeli görünce, konutların neden bu kadar hızlı ilerlediğini anlamış oldum.
 
Özetle her şey tıkır tıkır işliyor. Hem evler hem de Konya manzarası ise gerçekten görülmeye değer.
 
Öte yandan, ziyaretimle ilgili olarak paylaştığım fotoğrafın ardından pek çok meslektaşım beni soru yağmuruna tuttu. Anladım ki herkes merakla evine kavuşmayı bekliyor.
 
Bu projede emeği geçen Bakan Kurum ve Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne şükran dileklerimi bir kez daha sunuyorum.
 
Ardıçlı bölgesinde devam eden diğer konutlarla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum.
 
Bizim 7 ay önceki ziyaretimizde bölgede sadece 1. Etap konutları vardı. Şuan dağın üstü adeta mantar tarlası gibi olmuş.
 
Her yerden bina fışkırıyor. Mesela 4. Etap projesi de çok hızlı ilerliyor. 1. Etap projesi ise anahtar teslimi için artık gün sayıyor.
 
Eğer bu hızla gidilirse çok değil, 3-5 sene içerisinde Konya yeni bir Bosna Hersek Mahallesi’ne kavuşacak. Çünkü sadece mevcut projeleri tahmini nüfusla çarparsak 20 binden fazla vatandaş o bölgede ikamet edecek.
 
 
Yatay mimarisiyle, çevre düzenlemesiyle, sosyal alanlarıyla ve birçok farklı özellikleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her ayrıntıyı düşünmüş.
 
Dar gelirlilerin yüzünü güldüren herkesten bir kez daha Allah razı olsun.
 
Bölgeyle ilgili olarak yeni ulaşım planlamaları, okul, sosyal tesis ve bunun gibi diğer yatırımlar da ilerleyen günlerde ayrıntılı bir şekilde ortaya çıkacaktır.
 
Selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR