Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Aşı, Trafik, Led

Aşı, Trafik, Led

Bir açıldık pir açıldık…

Kaldırılan yasakların ardından tüm tedbirleri de kaldırdık milletçe…

Turizm ülkemizin bacasız sanayisi, çok önemli.  Yasakların da sezonu kaçırmayacağımız şekilde kalkması lazımdı. Özellikle 2020 senesinin durgunluğunun ardından bu sene turist çekmemiz lazımdı. Beklenen de olmuş gibi görünüyor. Rekor üstüne rekor kırıyor turizm bölgeleri. Geçtiğimiz sene sıla i rahim yapamayan gurbetçilerimizin de gelmesiyle rahat bir nefes alıyor ekonomimiz.

Ama…

Tamamlanamayan aşılar ve insanlarımızın kendi kendilerine komple kaldırdıkları tedbirler yüzünden virüs yine hızla yayılmaya başladı…

Kimseye zorla aşılama yapılsın istemem. Lakin açıklanan sayılarda yoğun bakıma kaldırılan hastaların çok büyük kısmının aşı olmayanlardan oluştuğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz.

Kimsenin aşı olmama özgürlüğünün kısıtlanması derdinde falan değilim yeniden belirtelim. Konu bireysel değil toplumsal... Yani aşı olmayan kişi kendisiyle birlikte temas etme ihtimali olan herkesi zor durumda bırakıyor.

Hasta sayısı bu hızla artarsa yeniden bazı kısıtlamalar gelebilir. Ve gerçekten millet olarak hem madden hem manen yorulduk.

Yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik dediğimiz yerden tekrar başa sarıyoruz.

Aşılarımızı olalım, toplumsal bağışıklığı biran önce sağlayıp sürekli normal hayatımıza dönelim artık…

Aşımızı olup mesafeye, hijyene dikkat edip  gerektiği yerde maskemizi takarak bu süreci biran önce atlatmaya yardımcı olalım…

Ara ara değiniyorum… Konya trafiği iyi yere gitmiyor. Bu bugünün sorunu da değil maalesef geçmişte yapılan o zamana göre iyi olan fakat şehrin ve ülkenin bu kadar gelişebileceğini hesaba katmayan projelerin sonucu bu günler.

Uğur başkan ve ekibinin gelir gelmez trafiği rahatlatmak adına yaptığı dokunuşlar oldu. Özellikle kavşaklarla ilgili yapılanların faydası da kısa sürede görüldü.

Gelecek projeksiyonuna bakıp çok daha büyük adımlar atmak lazım trafik konusunda. Yoksa çok yakın zamanda şehrin bazı kısımlarını boğaz köprüsü geçiyor gibi geçmeye başlamamız içten bile değil.

Yine ara ara değindiğimiz, isyan ettiğimiz bir mevzu var. Sema gösterileri… Sosyal medyaya konu olan led’li semazenden sonra Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay gereken işlemlerin yapılacağını duyurdu.  Bu durum bir değil iki değil… Konya’yı temsil eden tüm siyasilerin ve tüm bürokratların tek ses olarak bu işle ilgili bir yol kat etmesi lazım.

Yoksa daha çok led’li semazen görürüz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR