Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Atatürk üzerinden en fazla ekmek yiyenler…

Atatürk üzerinden en fazla ekmek yiyenler…

Atatürk tüccarlığı, bu ülkede yıllardır Atatürk ismi ve onun kurmuş olduğu sistem üzerinden ekmek yiyen azınlık burjuvanın, zengin takımının, ballı kaymaklı geçinip giden odakların en iyi yaptığı mesleklerden biridir…
 
Bu çevreler, kendi menfi çıkarlarına dokunacak bir gelişme veya siyasi bir karar olduğunda hemen düğmeye basar, Atatürk’ü kendi kişisel menfaatlerine hemen alet ederler.
 
Bu toplumun yumuşak karnı bellidir; Din, Milliyetçilik ve Atatürk. Sürekli bu üç şey üzerinden insanları sömürüyorlar.
 
Ne yazık ki bu meslek sayesinde bu ülkede çok ekmek yiyen var.
 
Atatürk sömürüsü üzerinden para kazanan tüccarlar arasında Mustafa Kemal'e benzerliği ile bilinen Göksel Kaya, son günlerde en fazla dikkat çekenlerden birisi mesela. Bu konuda piramidin en tepesine yerleştirilmesi gerekenlerden bir diğeri de tabi ki Yılmaz Özdil.
 
Atatürk üzerinden en fazla ekmek yiyenler listesinin başına bu iki ismi eklemek abes olmaz. Yozdil, 3 kuruşluk derleme kitabı nasıl da binlerce liraya satmıştı mesela.
 
Göksel Kaya ise tıpkı bir mevsimlik işçi gibi her milli bayramda ve özel günde Atatürk üzerinden insanların duygularını sömürüyor. Hatta kantarın topuzunu öyle kaçırdı ki; sokakta resmi kıyafetlerle, beyaz eldiveni ve yanında muhafızla insanları selamlıyor. Daha garibi ise sokaktan geçen bir Allah’ın kulu da sen kimsin be adam demiyor. Bu selamlamaya sevgi gösterisinde bulunuyorlar.
 
Valla ne diyelim, müstehak demek en doğru olanı sanırım.
 
Ölmeden önce, 2 saatlik gözaltı süresini Atatürkçüleri etkilemek için kitaplaştıran Müjdat Gezen, Türkiye’yi uluslararası kıskaca aldırmak için FETÖ ile iş tutan ve başta Almanya ile ABD olmak üzere batının kullanışlı aptalı olan Can Dündar’dan tutun da birçok isim bu sömürü alanını çok etkin kullanıyor.
 
15 Temmuz gecesi ‘Yurtta Sulh Konseyi’ adıyla tezgahlanan işgal projesinde bile Atatürk’ü sömürdüler bu ülkede.
 
İncelediğiniz zaman; 15 Temmuz darbe teşebbüsü davalarındaki sanıkların konuşmaları başından sonuna kadar Atatürkçülükle başlayıp Atatürkçülükle bitiyor.
 
Şimdi bunlar FETÖ’cü mü, Kemalist mi, yoksa her ikisi de mi?
 
Bunlar aslında sahtekâr, Atatürkçü filan değil. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne katılan kişiler de ordunun içerisine böyle sızdılar. Kendilerini Atatürkçü gibi gösterdiler. Bu isimler 28 Şubat sürecinde Atatürk’ü kullanarak muhafazakar askerleri, sonraki süreçte de muhafazakarlığı kullanarak Atatürkçü isimleri tasfiye ederek orduya yerleştiler mesela.
 
Yine günümüzün CHP’si de, hem PKK ile yan yana geliyor, hem de Atatürk istismarcılığı yapıyor.
 
Günümüz CHP'sinin Atatürk ilkelerini savunduğunu, onun çizgisinde olduğunu herhalde hiç kimse söyleyemez. PKK ile yan yana gelmiş bir siyasi oluşumun, Atatürk'ün mirasına sahip çıktığını iddia etmesi gerçekten düşündürücü değil mi?
 
Onların yaptıkları, Atatürk'ü kullanıma elverişli bir şekilde dolaşımda tutmak ve bunu kullanmak! Böylece her şeyinden istifade ediyorlar. Siyasi ve maddi anlamda istifade etmeye çalışıyorlar; bir kısım insanların Atatürk'e olan sevgisini istismar etmeye çalışıyorlar. Bu kılıfı da yıllardır kullanıyorlar.
 
Tüm bunlar düşünüldüğünde; CHP logosundaki en azından 6 oktan birini atmak gerekir diye düşünüyorum. CHP’nin oklarından birisi olan Milliyetçilikten eser bulunmuyor şuanki CHP’de.
 
Sadece siyaset değil, iş dünyası da bu alanı iyi kullanıyor.
 
Atatürk’le ilgili kısa filmler yayınlayan kocaman şirketler, bankalar, kuruluşlar da bu sömürüyü dolaylı yoldan yapıyorlar. Sonuçta Atatürk üzerinden reklam yapıyorlar.
 
Bu 5816 herkese uygulanırken; Atatürk’ü bariz şekilde geçim kapısı olarak kullananlara neden uygulanmaz merak etmiyor değilim…
 
Bu açıdan bakınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün Atatürk hakkında yaptığı konuşma çok etkileyiciydi.
 
Sürekli Atatürk denilerek onun mirasına sahip çıkılamaz. Sürekli cumhuriyet denilerek cumhuriyet güçlendirilemez…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR