Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bakan Kurum ve Leyla Şahin Usta’nın Konya’yla uyumu

Bakan Kurum ve Leyla Şahin Usta’nın Konya’yla uyumu

Konya hafta sonunda önemli etkinliklere ve açılışlara ev sahipliği yaptı.
 
Biz basın mensupları da Çevre Şehircilik Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Medya Buluşması programında misafir olduk.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu programda, Konya yatırımlarının son durumundan da bahsetti. Sorularımızın tümüne uzun uzun cevaplar vererek Konya basınına verdiği önemi burada bir kez daha ortaya koydu.
 
Her zaman söylüyoruz Bakan Kurum’un çalışkanlığını ve alçakgönüllülüğünü. Böyle devam ettiği sürece her zaman da söylemeye devam edeceğiz galiba. Cumartesi sabah bizimle başlayan yoğun temposu gün boyu devam etti.
 
Bakan Kurum, çalışkanlığı ve güler yüzü dolayısıyla olsa gerek ki memleketi Konya’da çok seviliyor. Gençlerden tutun da teşkilatlara ve sokaktaki vatandaşa kadar herkes kendisine yaklaşmaya çalışıyor, fotoğraf çekinmek istiyor.
 
Basın olarak bu durumdan biz de memnunuz. Bakan Kurum’un bizimle iletişimi de çok güçlü. Kendisine verdiği destekler için bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
UYUM VE ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK BAŞARIYI GETİRİR
 
Uyum ve birliktelik konusu çok önemli. Başarıyı getiren altın anahtarlardan biri hatta.
 
Konya’nın merkez ilçe belediye başkanları Ahmet Pekyatırmacı, Mustafa Kavuş ve Hasan Kılca’yla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay neredeyse hiç birbirlerinden ayrılmıyorlar. Sürekli yan yana görüyoruz; birlikte basın toplantısı yapıyorlar, birlikte camiye gidiyor, birlikte maç izliyorlar, birlikte yemek yiyorlar. Başkanların bu uyumu ve birlikteliği o kadar dikkat çekici ki, inşallah nazar değmez.
 
Konya yerel yönetimlerinin bu uyumu başarı çıtasını da yükseltiyor. Vatandaşın gözünde de belediyelere yönelik olumsuz bazı imajlar bu uyumla ve sıcakkanlılıkla silinip gitti bile. Cuma buluşmalarını ve esnaf ziyaretlerini bu açıdan bakınca çok önemsiyorum mesela…
 
Sadece fotoğraf karesine yansıyan bir uyumdan bahsetmiyorum tabi ki. Belediye çalışmalarında yapılan işbirliğini bir kenara bırakamayız. Bu konuda da uyum içinde çalıştıklarına şahitlik ediyoruz.
 
Başkanların bu uyumuna bir de Ankara’nın uyumunu eklediğimizde ortaya çok güzel eserler çıkıyor. İşte Konya’nın şanslı olduğu bir başka nokta da Bakan Kurum’un, Leyla Şahin Usta’nın, Cumhurbaşkanı Danışmanlarının ve teşkilatın Konya’yla olan uyumu.
 
Tabi burada bir de Konya’yı yönetenlerin; iş takibi yapma, pes etmeme ve tuttuğunu koparma konusundaki maharetlerinden de bahsetmemiz gerekiyor.
 
Başkan Altay’ın bu konudaki yeteneklerini Banliyö Hattı’nın imza töreninde Vali Cüneyit Orhan Toprak da teyit etmişti. Başkan Altay Bakanların peşini bırakmıyor, yatırımlar konusunda Ankara’ya kamp kuruyormuş.
 
Ankara’nın Konya’yla olan uyumu işte bu noktada Başkan Altay’ın da, diğer merkez ilçe başkanlarının da yolunu açan altın anahtar konumunda.
 
İşte o yüzden özellikle Bakan Kurum ve Leyla Şahin Usta’nın Konya’yla uyumu çok önemli.
 
ALADDİN TEPESİ’NDE RADİKAL BİR KARAR ALINIR MI?
 
Bakan Kurum Nisan ayında Konya’ya çeşitli müjdelerle geleceklerini belirtti. Konya’da devam eden bazı projelerin ayrıntılarını verdi.
 
Mevlana Çarşısı, Altın Çarşı Dönüşüm projesinden, Kapu Cami – Aziziye – Sultan Selim tarihi aksının nasıl ihya edileceğinden, sokak sağlıklaştırma projelerinden bahsetti. Alaaddin Bulvarı’nda başlayacak projeyle ilk etapta 12 binanın, 2. etapta 40 binanın cephe yenilemelerinin yapılacağını da hatırlattı.
 
Yani anlayacağınız Konya’mızın tarihi ve yerel dokusuna yakışmayan çirkin görüntülere son veriliyor.
 
Bunlar yapıldıktan sonra Konya çok güzel bir kent merkezine sahip olacak.
 
Bu konuda tek eleştirim var: Alaaddin Tepesi’ndeki Ucube(!) restorasyon Konya’nın tarihi ve yerel dokusuna yakışmayan en çirkin görüntü. İnşallah bu konuda radikal bir karar alınır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR