Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bakanların gençlerle imtihanı…

Bakanların gençlerle imtihanı…

Haftanın ilk gününden herkese merhaba.
 
Bugünkü yazımı, yine yoğun geçen bir hafta sonunun ardından kaleme aldım. Yorucu ve yoğun bir hafta sonuydu hakikaten. Geçtiğimiz haftanın son gününden itibaren Konya çok tempolu bir gündem yaşadı.
 
Perşembe günü başlayan 8. Konya Bilim Festivali’nin resmi açılışı Cuma günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapıldı. Bakan Varank, Konya’da bir dizi temaslarda bulunurken, gençleri hiçbir adımında ihmal etmedi. Her ziyaretinde, her temasında Bakan Varank’ın etrafında sürekli gençler vardı.
 
Bence Bakan Varank, AK Parti içerisinde gençlerin frekansını en iyi yakalayan isimlerin başında geliyor. Gençlerle uyumuna her defa şahitlik ediyorum.
 
Bakan Varank’ın, gençlerle ilgili programlarında yanında bulundurmayı ihmal etmediği isimlerden biri de genellikle Konya Milletvekili Selman Özboyacı oluyor. Özboyacı, gençliğin verdiği enerjiyle Bakan Varank’a her şehirde eşlik ediyor.
 
Z kuşağı dedikleri yapıyı bu ikili hiçbir zaman ihmal etmiyorlar.
 
KOP açılış programı, Bilim Festivali açılışı ve Model Fabrika ile OSB 5. Kısım Altyapıları Açılış Töreni gibi yoğun bir temponun ardından, Tantavi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Net Konuşalım’ etkinliğinde gençlerle buluşan Bakan Varank’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve yine Selman Özboyacı eşlik ettiler.
 
AK Parti’nin gençlere yönelik projelerinde bu ikilinin azmini dikkatle izliyorum…
 
Sadece Varank ve Özboyacı değil, aslında Bakan Kurum da bu akıma her defasında ayak uyduruyor.
 
Cumartesi günü Konya 8. Bilim Festivali'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, objektiflerimize renkli görüntüler verdi. Bakan Kurum gençlerle fotoğraf çekinmekten yoruldu adeta ama hiçbirini kırmadı.
 
Konya’daki coşkuyu ve Bakan Kurum’a olan sevgi selini hakikaten görmeniz gerekliydi. Festival alanında başta gençler olmak üzere Konyalıların tümü Bakan Kurum’u her adımında ablukaya aldı.
 
Konya’nın Bakan Kurum sevgisini sadece burada değil, ziyaret ettiği Derbent ve Hüyük’te de gördük. Farklı siyasi görüşten olan Konyalılar bile Bakan Kurum’a adeta toz kondurmuyorlar.
 
Bakan Kurum’a olan bu ilginin iki önemli sebebi var aslında. İlk başta alçakgönüllülüğü sonra da iş bitirici özelliği.
 
Bakan Kurum bu özelliğini yine gösterdi ve Konya’da devam eden projelerin hepsini ziyaret ederek işini sıkı sıkıya takip ettiğini bir kez daha ilan etti.
 
Kent merkezindeki Millet Bahçesi’ni, TOKİ Ardıçlı konutlarını, Konya Yeni Sanayi Sitesi’ni ve Derbent ile Hüyük ilçelerindeki yatırımları tek tek inceledi.
 
Bakan Kurum Konya için bir de müjde verdi.
 
Konya Yeni Sanayi Sitesi ile Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. Konya’nın yeni sanayisi, 'iklim dostu sanayi dönüşümü' ilkesiyle inşa ediliyor.
 
Bu anlamda sitesinin adı da Konya Sıfır Atık Sanayi Sitesi olacak. Aydınlatma güneş enerjisinden alınırken, yağmur sularının toplanarak bahçe sulamalarında ve üretimde kullanıldığı, atık suyun arıtılarak üretime ve şehre katma değer sağladığı önemli bir proje hayata geçecek.
 
Anlayacağınız, Konya yine her zamanki gibi ilklerin şehri olma özelliğini bu konuda kimseye kaptırmadı.
 
Şimdiden hayırlı olsun…
 
İşte Konya’da yakalanan bu sinerji hem Konya’ya hem de Konya’ya kıymet verip ziyaret eden Bakanlara tıpkı bu projelerde olduğu gibi her zaman için çok değer katıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR