Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Konyamıza Hoş Geldiniz

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Konyamıza Hoş Geldiniz

Başbakanımız, Konyamızın gurur kaynağı, ağabeyimiz, büyüğümüz, kıymetlimiz Prof Dr Ahmet Davutoğlu bugün Başbakan olarak, TBMM’de güvenoyunu alarak Konya’ya geliyor.

Elbette hoş geliyor sefalar getiriyor.

Öncelikle saat 17.00’da Konya Şehir Meydanında Konyalılarla buluşacak Başbakanımız Ahmet Davutoğlu. Burada Konyalılara seslenecek, Konyalılarla kucaklaşacak, bu kutlu gün böylece taçlanmış olacak.

Daha sonra bir dizi açılış programı var, saat 19.00’da ise Konya Ticaret Odasının Uluslar Arası Fuar Merkezinin açılışını yapacak.

Konyamızın gururu Ahmet Davutoğlu Konyamızın gurur kaynağı yapılardan birisini böylece resmen açmış olacak. Hayırlı Mübarek olsun…

Elbette burada TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün ev sahipliğinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun onuruna akşam yemeği programı da var. Elbette yoğun katılımlı bir program olacağını şimdiden söylesek yanlış olmaz.

İnşa Allah biz de orada olacağız, Pazartesi günü izlenimlerimizi sizinle paylaşırız, tabi Rabbimiz müsaade ederse…

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu baba ocağına da gidecek, Taşkent’i de ziyaret edecek.

Burada şunu ifade edelim; Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gerçekten vefalı, soylu bir insan. Bu topraklara gelip yerleşen, yurt edinen ecdadımızın kanı Başbakanımızda akıyor, o hem asil bir duruşla ata yurdunu ziyaret etmeden gitmiyor ve hem de Başbakanlık gibi önemli bir makama geldiği halde insanlığını, hikmetini, merhametini ve imanını kaybetmiyor, Konya’ya geliyor, Taşkent’e gidiyor. Hoş Geliyor, Sefalar getiriyor.

Ahmet Davutoğlu’nun Konya ziyaretini de, konuşmalarındaki Konyalılık vurgusunu da çok iyi tahlil etmek lazım, bunu anlayamazsanız bu ülkeye faydalı insanlardan olamazsınız, hırsın ve enaniyetin esiri, nefsin ve şeytanın oyuncağı olursunuz.

Ben Başbakanımızda yüce devletlûluğun yanında engin bir gönül görüyorum ki inanınız zaten Sayın Ahmet Davutoğlu’nu asıl büyük yapan bu engin gönül insanlığıdır.

Neyse, neticede Ahmet Davutoğlu’nu her yönü ile insan olarak, vizyonerliği ile, üstlendiği misyon ile iyi anlamak gerektiğini zaten her zaman vurguluyoruz, bu sefer de ifade etmiş olayım. Bu toprakların ihtiyaç duyduğu iyi ve dürüst insan O’dur…

Ve işte O’nun gibi insanları ne yapıp edip büyütmeli, bir yerlere getirmeli, makamları mevkileri onlara emanet etmeliyiz. Ancak gelecek 100 yılın bizim medeniyetimiz ile kurgulanmasının yolu bundan geçer.

Elbette bizim Konyalılar olarak, Ahmet Davutoğlu’ndan beklentilerimizden daha çok Ahmet Davutoğlu’na desteğimizin olması gerekiyor. Bir taraftan başarılı olması için samimiyetimizle dua ederken bir taraftan da yaptığımız işleri en iyi bir şekilde yaparak, Konyamızı bir üretim üssü yaparak, ekonominin güçlü bir dinamosu yaparak Konyamızın Ağabeyi Ahmet Davutoğlu’na destek olabiliriz ve olmalıyız da…

Bu süreçte Konyalılar olarak birkaç yapmamız gereken husus var.

Birincisi Konya’da mutlaka ortak aklın oluştuğu bir istişare merkezi olmalıdır. Buranın Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Konya Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz gibi asli üyeleri ile birlikte Konya’mızda etkili MÜSİAD gibi kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve diğer önde gelen kanaat önderlerimiz bulunmalı, Konya’nın ortak aklı oluşturulmalıdır.

Artık bize sıradan istekler yakışmaz, kendimizi daha üst bir kategoride değerlendirerek “Yeni Türkiye’ye Yeni Konya” sloganı ile yeni bakış açıları geliştirmeliyiz.

Çevreyolu gibi konular artık tamamen aşılmalıdır, bir an önce hızlı bir şekilde Konya’nın çevreyolu yapılmalıdır ama asıl önemli olan Pozantı - Konya – Ankara arasının otoban olmasıdır. Bunun için mücadele etmemiz gerekiyor.

Askeri havaalanının Karapınar’a alınması gibi konuları öncelememiz gerekiyor. Konya’dan en az 10 ülkeye direk uçuşların yapılacağı bir uluslararası terminalin Konya’ya yapılması konusunun öncelenmesi gerekiyor.

Konya- Beyşehir – Cevizli- Manavgat yolunun bir an önce hem de sıcak asfalt olarak yapılarak hizmete açılmasının öncelenmesi gerekiyor.

Konya Sanayisine lokomotif olacak büyük bir Ağır Sanayi yatırımının Konya’ya yapılması gerekiyor.

Konya- Alanya -  Antalya, Konya – Mersin, Konya – Kayseri demir yolu hatlarının bir an önce yapılması gerekiyor.

Lojistik Köy’ün artık temelinin atılmasını bekliyoruz, bu konuda gerekli adımların biran önce yapılması gerekiyor.

Konya’ya bir yurt dışı konuklarının da ağırlanabileceği devasa bir Başbakanlık binasının yapılması gerekiyor. Burası aynı zamanda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun konutu da olur. Burada Bakanlar Kurulu da toplanabilir, zaman zaman büyük resepsiyonlar verilebilir.

Elbette yazacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Asıl vurgulamak istediğimiz Konyamızın kişisel konuları bırakarak şehri ve ülkesi için atan kalbe dönüşmesi gerekliliğidir.

Bunu oluşturabilecek toplumsal irfanın ben Konya’da var olduğuna inanıyorum.

Elbette bunun için dua da etmemiz de gerekiyor.

Başbakanımız, Ağabeyimiz, Hocamız, Büyüğümüz, Karanlıkta Yol Göstericimiz Prof Dr Ahmet Davutoğlu şehrine, memleketine, ata yurduna hoş geldin sefalar getirdin. Sen Başbakan oldun, okudun, büyük adam oldun inan bu şehirde seninle gurur duydu, sen bu şehrin onuru oldun.

Bugün şehrin sesi senin sesindir Başbakanım, sen konuş, dünya dinlesin…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR