Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Başbakan’ın Konya notları

Başbakan’ın Konya notları

Konya sevdalısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Ovası’nın asırlık rüyası Mavi Tünel Projesi ile Belediyeler tarafından yapılan birçok yatırımın toplu açılışı için Konya’ya geldi.

Başbakan Erdoğan’ı Konya’nın ayaz kış soğuğuna rağmen büyük bir kalabalık karşıladı.

Başbakan Konya’da çok seviliyor, buna şaşırmamak gerekir haliyle. Erdoğan her zaman olduğu gibi güler yüzlü tavırlarıyla dikkat çekti yine. Başbakan daha konuşmasının başında Konya’ya verdiği önemi ve değeri yineledi. Mavi Tünel Projesi’nin 12.12.2012’de 112 tesisin toplu açılışının yapıldığı gün açılacağını fakat kendisinin isteğiyle bu projeyi bizzat Konyalılarla açmak istediğini söyleyerek, Konya’ya geldiğini anlattı.

HORTUMLAR KESİLDİ

Erdoğan konuşmasında net mesajlar verdi.  10 yıllık iktidar döneminde ekonomiyi getirdikleri seviyeden bahsetti. Ak Parti hükümetinden önce kalan borçları ve bu borçların nasıl ödendiğini anlattı. Daha önceki hükümetler zamanında ülkedeki kaynakları tüketen hortumların kesilerek, o kaynakların yatırıma dönüştürüldüğünü söyledi. Başbakan’ın bu açıklamasının yansımasını ekonomiye bakarak anlayabiliyoruz. İhracatın artması, dış borçların eritilmesi, 10 yılda birçok yatırımın hizmete alınması, ekonomide istikrar gibi unsurlar, heba olan kaynakların bir şekilde doğru amaçla kullanılmaya başlandığının göstergesi. Tabi dünya ekonomisini de düşünecek olursak, Türkiye’nin geldiği nokta gerçekten iyi bir yerde. Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yerinin 26’dan 10 yıl içinde 17’ye yükselmesi, gelinen durumun işareti olarak gösterilebilir. Tabi bu noktada Başbakan’ın belirlediği hedeflerin de hayal olmadığını, gerçekten ulaşılabilecek hedefler olduğunu da söylemek mümkün. Hepimizin bildiği gibi Ak Parti hükümetinin 2023 hedefi ve Ak Parti Kongresi’nde Başbakan’ın yeni belirlediği 2071 hedefi var. Bu hedefler Türkiye’nin gelişmeleri düşünüldüğü zaman hayal değil. Yeter ki azmedelim ve çalışalım. Çünkü Türk milleti geçmişi, geleceğe ayna olabilir. Bu millet daha önce bu hedefleri gerçekleştirdi. Eğer yıllarca bu hedefler dünya üzerinde bu millet tarafından yaşatıldıysa, bunu yeniden yapmak mümkün. Bu noktada Başbakan’ı anlayabilmek ve destelemek gerekiyor.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Başbakan Erdoğan’ın Konya’daki en anlamlı mesajı bana göre birlik ve beraberlik mesajıydı. Çünkü Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey ‘Birlik ve beraberlik’. Bu noktada Erdoğan "Bizi kıskananlar var. Bizi bölmek isteyenler var. Bu güzel yürüyüşü ve birlik beraberliği bozmayalım. Allah için birbirinizi sevin. Türküyle, Kürtüyle, Romanıyla, Arnavutuyla, Boşnağıyla biz bir bütünüz. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevmeye devam edeceğiz... Biz bir olacağız diri olacağız ve hak ettiğimiz seviyeye ulaşacağız" diyerek bu mesajı net bir şekilde ifade etmiş oldu. Tabi bu mesajını Konya’da vermesi, biz Konyalılar için ayrı bir önem taşıyor. Konya maneviyat şehri, huzur şehri, kardeşlik şehri, hoşgörü şehri… Bu yüzden Konya’dan, Konya’nın manevi iklimine uygun verilen bu mesaj, Türkiye’de yerini bulmuştur diye düşünüyorum.

ERDOĞAN YİNELEDİ: EN AZ 3 ÇOCUK

Bildiğiniz gibi Başbakan Erdoğan yıllardır her aileye en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyor. Bu isteğini Konya’da yineledi. Bu konuda Erdoğan hassas davranıyor. Bu istek komik veya saçma değil elbette. Bir ülkenin gücü genç nüfusundan gelir. Avrupa’yı veya Amerika’yı düşünürsek, oralarda ki genç nüfusun giderek azaldığını ve bu ülkelerin de bu konuda önlemler almaya başladığını biliyoruz. Türkiye genç nüfus avantajını geçmişten bu yana elinde bulunduran ve kullanan bir ülke zaten. Bu avantajını kaybetmemek ve belirlenen hedefleri gerçekleştirmek adına bu konuda gerçek manada hassas davranılması çok doğal. Başbakan Erdoğan bugün de Şeb-i Arus Töreni’ne katılacak. Bu programdan notlarımızı da inşallah sizlere aktarırız. Sevgi, saygı ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR