Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Büyükşehir adayları meydana indi

Büyükşehir adayları meydana indi

Konya’da iddialı olan tüm partilerin büyükşehir adayları seçim yarışı için hazır. Konya’da seçimlerde etkili olabilecek potansiyele sahip 3 parti mevcut. Ak Parti, Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi.

Ak Parti’nin adayı Konya’da yeniden Tahir Akyürek olmuştu. Ardından Saadet Partisi de aday olarak Milli Görüş’ün Konya’daki başkanlarından Mustafa Özkafa’yı yeniden aday olarak açıklayarak, seçimler için adayını belirlemiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi de beklenen açıklamayı yaparak, İnşaat Mühendisi olan Mehmet Emin Altunel’i aday olarak göstermiş oldu.

Böylece Konya’da potansiyeli olan üç parti de kozlarını ortaya koymuş oldu. Peki bundan sonra ne olacak?

Tahir Akyürek uzun süredir ilçe ilçe geziyor, beldeleri ziyaret ediyor, hem Yeni Büyükşehir Yasası’nı anlatıyor hem de vatandaşa seçimler için göz kırpıyor. Tahir Başkan’ın işi bu seçimler biraz daha zor. Çünkü Ak Parti’nin bu seçimlerde Konya’da beklentisi yine çok yüksek. Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’nın geçen yerel seçimlerde kırdığı rekoru hatırlatarak, bu yerel seçimlerde yüzde 70’i geçerek yeni bir rekor sözü istedi. Peki bu beklenti karşılık bulur mu?

Normal şartlarda bir ihtimal bu durum söz konusu olabilirdi. Ancak şu an Ak Parti’nin Konya’da yüzde 70’i geçmesi biraz zor gibime geliyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Birincisi, büyükşehir yasasının etkisi nasıl olacak henüz sınanmadı. Tahir Akyürek her ne kadar belde belde dolaşsa da, durumu net bir şekilde ortaya koymak zor.

İkincisi, Tahir Akyürek ile Ak Parti, geçen yerel seçimlerde zaten Konya’da alabileceği maksimum oy oranını yakalamıştı diye düşünüyorum. Bu yüzden bu maksimum tabloyu daha üstlere çıkarmak, şu şartlarda zor gibi görünüyor.

Mustafa Özkafa Konya’da yaptığı işlerle her zaman anılan eski bir başkan. Eğer Özkafa, daha iyi bir performansla Konyalı’ya görünüp, kendini daha iyi anlatır, daha iyi hatırlatırsa, seçim tablosunda gözle görünür bir etki oluşturacaktır.

Yine Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyükşehir başkan adayı Mehmet Emin Altunel de, camiası ve camia dışından kendisini tanıyanlar tarafından oldukça olumlu karşılanmış biri. Kişilik açısından şu an için Altunel Konyalı’dan tam not aldı. Kendini seçim süreci boyunca iyi bir şekilde ifade eder ve tanıtırsa, yine partisi için avantaj sağlama durumu önceki seçimlere göre oldukça yüksek.

Bu noktalar göz önünde bulundurulduğunda ben, Ak Parti’nin Konya’da yüzde 70’i geçerek rekor kıracağını düşünen birisi değilim. Ancak Türkiye’deki şartlar  Konya’da sirayet ederse Ak Parti yüzde 70’i geçebilir.  Eğer ki kırarsa da benim açımdan sürpriz olacaktır. Bunu da belirtmek isterim. 31 Mart sabahı hep birlikte göreceğiz tabloyu. Saygı, sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR