Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bugün Düğün Günü

Bugün Düğün Günü

Evet, bugün düğün günü. Biz öldüğü günü düğün günü olarak kabul eden ve ona göre bize bir büyük inanç mirası bırakan bir büyük Evliya’nın bize sunduğu derin hakikatle büyüdük. Hep ölümümüzün bir düğün güzelliğinde olmasını diledik. İnanırken bunun için inandık, severken bunun için sevdik. Aralık ayı her geldiğinde bize bunun için düşünmeyi, tefekkür etmeyi, anlamayı ve teslim olmayı öğretti. Yüce Mabudumuz Mevlana’mızdan razı olsun.

İşte bu yılda 17 Aralık geldi. Bugün o gün… Rabbimiz hepimize o derin hakikati anlamayı nasip etsin.

Mevlana Celalettin’i (K.S.) razı olduğu kullardan eylesin, ruhunu şad etsin ve bizleri de ona layık manevi evlatlar eylesin.

Yol bu, başka yol bilmiyoruz.

Konya’mıza dünyanın dört bir yerinden gelen bütün sevgi elçilerine de hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyoruz… Rabbim hepimize razı olacağı iman nasip eylesin.

Düğün günü bu yıl Konya için her haliyle düğün günü oldu. Dün Mavi Tünel’in açılışı vardı. Göksu’nun suyu Konya Ovasıyla buluştu. Yüz yıllık Rüya müthiş bir sonla neticelendi.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Sayın Başbakanımıza Konyalılar olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Dün tam 3 tane bakanla Konya’daydı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Aktağ, tabi bugün de Konya’dalar.

Konyalılar olarak Sayın Başbakanımıza bir ev hediye edebilmeliyiz diye düşünüyorum. Konya’ya geldiğinde orada ikamet buyursalar ve umulur ki daha fazla Konya’mızı şereflendirseler…

Konya müthiş coşkulu bir kalabalıkla Sayın Başbakanı bağrına bastı, hoş geldin dedi. Hava çok soğuktu, -3 ama Konyalı bundan etkilenmedi.

Hem saatlerce Başbakanı meydanda bekledi hem de Başbakana müthiş bir sevgi gösterisinde bulundu. Soğuk hava Başbakanımızın sıcak ve samimi sevgisinin içinde kayboldu.

Konya tam bir düğün günü yaşadı. Tam anlamıyla müthiş bir törenle Konya Ovasına Göksu’nun suyu bereket olmak için akıtıldı. Mavi Tünel projesi ile ilgili teknik konuları bir başka yazımızda yazalım, şimdi Başbakanımızın dünkü konuşması ile ilgili birkaç ayrıntıyı sizinle paylaşalım.

Başbakanımız konuşurken hepimizde bir coşku vardı. Başbakan 10 yılda Konya’ya 10 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını söyledi.

Yapılan yollardan bahsetti, Konya’ya kazandırılan KOP’tan (Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) bahsetti…

Biliyorsunuz Konya Ovasına Göksu’yu ilk getirmek isteyen kişi Abdülhamit Han’dı. O zaman Muaffak olamamıştı. Ama bugün bu proje bitirildi ve açılışı yapıldı. Zannediyorum tarih bize kaldığınız yerden devam edin yolunuza diyor.

Bu açılışlar İnşa Allah başka alanlarda da böyle devam eder. Konya Türkiye tekrar dünyaya yön veren medeniyetin harman yeri haline dönüşür.

Sayın Başbakanımız konuşurken Mevlana Celalettin-i Rumi’den bahsetti, Sadrettin Konevi’den bahsetti, Tahir Hocamızdan bahsetti ve Prof Dr Necmettin Erbakan Hocamızdan bahsetti. Bence bu Sayın Başbakan ile Türkiye’mizin yürüyüşünün felsefi derinliğini net anlatır bir ayrıtıdır.

Netice itibariyle hem kazandırılan Mavi Tünel hem de Fizik Tedavi Hastanesi ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yıllardır Konya’mızda bir türlü hayata geçirilemeyen projelerdendi.

Bakın Mavi Tünel projesi tam 15 Hükümet ve 9 Başbakan görmüş. Anadolu’yu görmeyen, sıkıntılarını anlamayan, derdini dert etmeyen hükümetler için Mavi Tünelinde, Beyhekim Sağlık Kompleksinin de elbette bir anlamı yoktu ve olamazdı da. Ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk hükümeti kurduğunda hemen talimat vermiş ve 2012 Aralık ayında açılacak dedi ve Allah’ın izni ile açıldı. Ülkenin kaynakları ülkenin geleceği için yatırıma dönüşüyor. Konya gelişiyor Türkiye gelişiyor. Yine Sayın Başbakanımız açıkladı Merkez Bankasında bugün itibariyle tam 119 Milyar Dolar para varmış. Elhamdülillah ülkemiz artık kendi yağıyla kavruluyor. Konya’ya tam 711 km bölünmüş yol inşa edilmiş.

Bizler gazeteciler yapılması gereken yatırımları anlatırken yapılanları unutmamalıyız. Ülkemizin nereden nereye geldiğini de yürekli bir şekilde ifade etmeliyiz.

Sayın Başbakan ve hükümeti Konya’ya bu kadar değerli yatırımları kazandırırken sadece yapılmayanlar ya da diğer yapılması gerekenlerden bahsedip durmakta haksızlık olur. Bundan sonra hep birlikte diğer yapılması gerekenlere odaklanalım, onları anlatalım, o konularda gündem oluşturalım ama bütün bunları bugün yapılanları görerek, yiğidin hakkını teslim ederek yapalım.

Ayrıca şunu da ifade edeyim, ağaçların kesilmesi elbette kötü olmuş yani en azından o ağaçlar bir başka yere taşınıp oraya dikilseydi ve öldürülmeseydi daha iyi olacaktı, fakat bununla birlikte meydan da güzel olmuş. Emeği geçenleri kutluyoruz.

Özellikle önündeki müthiş kalabalıkla Mevlana Müzesi ve Sultan Selim Camii müthiş görünüyor.

Ayrıca Sayın Başbakanımızı açılış açılış koşturup durmak yerine hepsine tek bir elden açılış yapılarak zamanı verimli kullanma olanağı oluşturulmuş. Tören gerçekten müthiş bir şekilde organize edilmiş. Konya İl Teşkilatımızı ve tabi İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun Beyefendiyi kutluyoruz.

Sayın Başbakanımız Allah sizin yar ve yardımcınız olsun, Vatanım Konya’m senin de düğün günün kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR