Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Saadet’te aday çıkmazı!

Saadet’te aday çıkmazı!

Türkiye gündemi çok çabuk değişen bir ülke. Bu duruma üzülsek mi sevinsek mi bilemiyoruz. Çünkü şunu biliyorum, sevinsek yarın üzülecek bir gelişme yaşanır; yine aynı şekilde üzülsek, yarın sevinecek bir olay gelişir.

Bunları söylememin nedeni şudur; Malum Türkiye yerel seçimlere gidiyor. Ancak şu an yan yan gidiyor.

Yerel seçimler ne gündeme tamamen oturmuş durumda ne de adayların tamamı açıklanmış durumda.

17 Aralık 2013 tarihinden bu yana yaşanan gelişmeler, yerel seçimi bir rüzgar gibi aldı götürdü. Tabi bu durum halen açıklanmayan adaylar konusunu da geciktirdi diye düşünüyorum.

Bu durumun farklı nedenleri de var tabi. Bunu Konya’da da görmek mümkün. Farklı bilgiler, farklı duyumlar geliyor kulağımıza. Ancak şu ortamda hangisi doğru hangi yanlış bunu da kestirmek zor oluyor.

Böyle bir duyum da Saadet Partisi’nden aldık.

Malum Saadet Partisi’nde büyükşehir belediyesi adayı henüz açıklanmadı. Çoğu kimseler Ak Parti’nin adaylarına kilitlendiği için de açıkçası bu durumu fazla kişi de önemsemiyor.

Ayrıca Saadet Partisi’nin henüz adayını belirlememiş olmasının altında herhangi bir sebep de arayan yoktur herhalde.

Açıkçası birkaç güne kadar, ben de hiç böyle bir sebebin olup olmadığını düşünmedim.

Ne var ki bazı gazeteler yazdı, Saadet’in aday konusunda sıkıntı yaşadığını. Ben pek ihtimal vermemiştim ama Saadet Partisi’ne yakın isimlerden aldığım bazı bilgiler fikrimi değiştirdi. Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediyesi aday seçiminde ciddi bir sıkıntı yaşıyor.

Büyük bir aday çıkmazı olduğu konuşuluyor. Bir kısım Mustafa Özkafa’nın adaylığını destekliyor. Ancak, Özkafa’nın yıpranmış olduğunu söyleyen ve farklı bir aday arayışında olan görüşler de mevcut. İşte sıkıntı burada başlıyor.

Burada öneriler başlıyor. Herkesin tahmin edebileceği ve benim duyduğum önerilerdeki isimler; Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen ve Lütfi Yalman. Ayrıca bilinen bu isimlerin dışında yeni bir isim sunma fikri de mevcut. Parti henüz yeni bir isim bulma fikrini gerçekleştirebilmiş değil. Fikirler çoğaldıkça da haliyle karışıklık artıyor. Bu yüzden Saadet Partisi’nde Konya Büyükşehir adayı için ciddi bir belirsizlik mevcut. Hatta gördüğüm kadarıyla sosyal medyada bile, parti içinde bulunan bazı isimler, üstü kapalı bir şekilde bu belirsizlik üzerine konuşuyor.

Sebebi net olmasa da, Saadet Partisi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ciddi bir belirsizlik yaşadığı konusundaki bilgilerin doğruluk payı yüksek. Eğer gerçekten böyle bir durum söz konusuysa, Konya gibi bir yerde Saadet Partisi’nin ciddi bir aday karmaşası yaşaması, çok normal gelmiyor. Sanırım önümüzdeki günlerde bu belirsizlik nedenleriyle birlikte açığa çıkacaktır. Hep birlikte göreceğiz. Sevgi, saygı ve dua ile… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR