Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Başkan Altay, Konyaspor için bunu yapar mı?

Başkan Altay, Konyaspor için bunu yapar mı?

Başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Konya’daki kurum ve kuruluşların çoğu, ellerinden geldiğince Konyaspor’a destek olmaya çalışıyorlar.
 
Bu desteği bildiğim için, Türkiye ile Moldova arasında oynanan maçı izlerken aklıma gelen bir konuyu
paylaşmak istedim.
 
Aklımdakini paylaşmak benden, uygulamak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konyaspor’dan…
 
Asıl konuya geçmeden önce, 2-3 satır da Milli Takımımızdan bahsetmezsem olmaz tabi…
 
Fransa’daki Avrupa Şampiyonası, Milli Takım’ın dibe vurduğu organizasyondu. Uzun zamandır insanlar Milli Takım aidiyetini kaybetmişti. Kısacası, oynadığı futboldan keyif alan bir milli takımı sahada görmeyeli çok uzun zaman olmuştu. Doğrusu çok özlemişiz.
 
Gel de üzülme şimdi Lucescu ile kaybedilen zamana. Şenol Güneş aşısı şimdilik tutmuşa benziyor. Takım çok coşkulu oynuyor. Demek ki Türk futbolunun asıl sorunu yabancı oyuncu sorunu değil, yabancı hoca sorunuymuş, sizce de öyle değil mi?
 
Hem, çok geniş bir yerli oyuncu havuzu oluştu mevcut sistemde. Süpersin Milli Takım.
 
Eskişehir tribünleri ise kesinlikle alkışı hak ediyordu. Zaten yazımın ana konusunu da Eskişehir tribünlerinin performansı oluşturuyor. Es-Es Bando’nun performansı başta olmak üzere adeta göz kamaştırdı Eskişehir tribünleri. Çanakkale Türküsü ile tüylerimizi diken diken ettiler.
 
Bu senkronizasyonda bence en önemli nokta Es-Es Bando idi. O kadar organizeydiler ki, tüm tribün istemese de onlara eşlik etti. Tam bu esnada benim de aklıma ‘Konya’da neden böyle bir organizasyon yok?’ sorusu geldi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bu iş için uygun olur diye düşündüm.
 
Mehteran Takımı’nın kıyafetlerini yeşil-beyaz olarak dizayn etsek, birkaç tribün bestesi ile harmanlasak mesela. Ortaya çok farklı bir atmosfer çıkaramaz mıyız?
 
Hem değerlerimizi tribün kültürü ile harmanlarız, hem de gençlere örnek oluruz. Bu hareket bence sadece ulusal basında değil, uluslararası basında da çok ilgi görür.
 
Konyaspor taraftar gruplarını da bu işin içine katarsak bence bu başarılmayacak şey değil. Konyaspor tribünlerinde eminim ki çok değişik görüntüler ortaya çıkar.
 
Keza Milli Takımımızın Fransa ile Konya’da yapacağı maç için de kesinlikle bunu yapmalıyız diyorum.
 
Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın Konya tribünleri için organize olmasını sağlayabilir bence.
 
Ne dersiniz, hoş olmaz mı?
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR