Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Başkan Özgökçen mutluluktan uyuyamıyordur

Başkan Özgökçen mutluluktan uyuyamıyordur

Konyaspor’un bu sene ortaya koyduğu performans bütün Konyalıları çok mutlu ediyor. Ama tahminimce en mutlu olanlarımız kesinlikle Başkan Fatih Özgökçen ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dur.
 
Bakan Kurum’un Konyaspor’a olan desteğini hepimiz biliyoruz. Fırsat buldukça tribünlerde yerini alıyor, Konyaspor’a desteğini gösteriyor. Bu destek sadece taraftarlık desteğiyle kalmıyor tabi ki, Konyaspor’la ilgili yatırımlar ya da çözülemeyen diğer konularda da Bakan Kurum elini taşın altına koymaktan hiç çekinmiyor.
 
Bu kadar çabanın sonunda böyle başarılı bir takım görmek, verilen emeklerin karşılığını almak şüphesiz ki Bakan Kurum’u çok mutlu ediyordur.
 
Konyaspor için elini taşın altına sokan isimlerden bir diğeri Başkan Fatih Özgökçen ise eminim bazen mutluluktan geceleri uyuyamıyordur.
 
Bence çok bahtı açık, nasipli bir adam.
 
Özgökçen’in bu nasibi takıma da bulaşmışa benziyor. Konyasporlu futbolcuların vurduğu gol oluyor. Son dakikalarda gelen goller, uzaktan çekilen şutların çatalı bulması, bunlar elbette çalışma, azim, yetenek ister ama biraz da nasibiniz olacak.
 
Büyükler der ya hani, topun canı vardır diye. Canı istemezse çizgiyi geçmez o meşin yuvarlak. Ama ne hikmetse meşin yuvarlak bu sene Konyaspor’u çok sevdi.
 
Aman nazar değmesin.
 
Konyaspor geride bıraktığımız sezonda sadece aldığı skorla değil; güzel oyun, sağlam kondisyon, takım uyumu, hırs ve mücadelesiyle de herkesin şapka çıkarttığı bir takım haline geldi.
 
Yerel basınımız Konyaspor’un bu başarısı karşısında sonuna kadar destek vermeye devam ediyor. Ne yazık ki haklı hakkını verme konusunda ulusal basınımızın aynı adaletli yayın politikasını yaptığını düşünmüyorum.
 
Bunu geçtiğimiz haftalarda da dile getirdik. Hatta Konyalı futbolseverlerin gündemindeki en önemli meselelerden birisi bu konu.
 
Gerçekten de öyle; İstanbul’un büyüklerinin beşte biri bütçeyle, medya desteği olmadan, çeşitli lobilerin desteğini almadan bu başarıyı yakalamak hiçte öyle küçümsenecek bir şey değil.
 
Konyaspor için şimdi başka şarkılar söyleme vakti. Hem lig şampiyonluğunu kovalamak hem de ülkemizi Uefa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmek çok uzak bir hayal değil.
 
Yeter ki inat edelim.
 
KUPADA DA SÜRPRİZ OLMADI
 
Konyaspor kupada da sürprize yer yok dedi. TFF 1. Lig’in güçlü ekiplerinden Ümraniyespor karşısında hem istikrarlı yükselişini sürdürdü hem de ligin ikinci sezonuna hazırlık anlamında önemli bir sınav verdi.
 
Ofansif oyunda Michalak ve Ahmed Hassan’ın skora katkısı, defansta ise Adil ve Anicic’in uyumu, ligin ikinci sezonu için İlhan Palut hocanın umutlarını daha da artırmıştır.
 
Spor yazarlarının, ‘Konyaspor başarılı gidiyor ama kadrosu dar’ şeklindeki haklı uyarısına ben de katılıyordum, o yüzden yedeklerin form tutmasını çok önemsiyordum.
 
Kupa sınavındaki uyum, bu konuda da iyi bir yol alındığını gösterdi.
 
Devre arasında yapılacak bir-iki takviye ile Konyaspor sezonun ilk yarısındaki başarısını devam ettirecektir.
 
Ligin ikinci sezonu çok zor olacak.
 
Sezona Sivas, Başakşehir ve Adana Demirspor gibi zor rakiplerle başlayacak olan Konyaspor, devre arasını çok iyi geçirmeli. Bu anlamda kupa maçı hem moral oldu hem de Avrupa kupalarının cazibesini düşününce önemli bir avantaj oldu.
 
İlhan hocayı ve Konyasporlu futbolcuları bir kez daha tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR