Murat Güçlü

Murat Güçlü

BAYRAM GELİYOR…

BAYRAM GELİYOR…

Ramazan bitiyor, önümüz Bayram. Ramazan’ı ruhuna uygun değerlendirebilmişsek ne mutlu.

Ramazanın sonu yaklaştıkça tüm ülkeyi bayram telaşı almaya başladı. Allah bugünlerimizi aratmasın, bayram telaşıyla uğraşacak kadar rahat ve huzurlu bir ülkede yaşıyoruz.

Ama herkes bizim kadar rahat ve huzurlu değil. Özellikle Müslüman kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı coğrafya kan gölü. Maalesef her bayram yaklaştığında aynı endişe ve sıkıntıları duyuyoruz İslam dünyası için. Sürekli bombalanan, savaşan, iş savaşlarla boğuşan, ölümün, kanın, şiddetin kol gezdiği bir coğrafya. Sadece el açıp kavli dua edebiliyoruz. Dua edebililiyor muyuz o da şüpheli ya…

İslam coğrafyasında çok tehlikeli ve büyük oyunların oynandığı aşikar. Bunun merkez üssü de Türkiye ve çevresi. Türkiye hala İslam dünyası için tek umut, son kale… Bu kalenin düşmemesi, bu umut ışığının sönmemesi gerekir. Çünkü Türkiye’nin son düştüğü zamandan beri -Yüz sene önce 1. Dünya Savaşı sonrası- dizayn edilen ve paylaşılan İslam dünyası sürekli acı ve gözyaşına mahkum oldu.

Türkiye öncülüğünde yeniden ayağa kalkmak isteyen bir medeniyet var.. Ve bu medeniyetin ayağa kalmasını engellemek en azından tehir etmek isteyen küresel güçler…

Kavga büyük hem de çok büyük… Bu büyük kavgada herkese ihtiyaç var… Kendi kendimizle uğraşma vakti değil. Bir olma, birlik olma vakti.. Yoksa diri olunmayacak ve yok olunacak. Bu belkide yüz sene sonra yapılan en büyük mücadele. Osmanlı’nın yıkılması ile parçalanan ve onlarca devlete bölünen Müslümanlar yüz sene zarfında toparlanamadılar. Hem iktisadi, hem siyasi ve askeri ve hem de entelektüel manada büyük devletleri yakalamak şöyle dursun yanlarına yaklaşmakta dahi zorlandılar. Buna rağmen hala ayakta kalabilmesi bile dünya güçlerini tedirgin etmeye yetiyor. Uyuyan Dev bir gün uyanırsa korkusu var. Uyanma emarelerinin başlaması üzerine yeniden büyük ve top yekun bir savaş başlattılar. İslam coğrafyasının onlarca ülkeye parçalanması yetmedi hali hazırdaki ülkeleri daha da küçük parçalara bölme aşamasındalar.

Bu bayramların birliğe, kaybettiğimiz değerleri hatırlamaya vesile olması temennisiyle herkesin bayramını kutlarım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR