Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bayramın 1. Gününden Notlar…

Bayramın 1. Gününden Notlar…

Ramazan bitti, Ramazan Bayramının ilk günü bile bitti. Zaman neticede çok hızlı bir şekilde ilerliyor ve zaman bu kadar hızlı bir şekilde ilerken de belki işte bizler de bu geçip giden zamanı tarihe not düşmüş oluyoruz bir nevi. Bu sene için de Ramazan Bayramının birinci günü için diyebileceğimiz şudur; bayramın 1. gününde Konya oldukça dingindi…

Sabah namazı kıldık, duamızı ettik, ondan sonra ise benim görebildiğim genel olarak sokaklar boştu ne yalan söyleyelim ben Konya’nın bu halini çok seviyorum.

Dün resmi bayramlaşma vardı, bugün de bazı kurumlar bayramlaşacak, oralarda biraz dinamizm olur ama onun dışında insanlar bayramda daha çok kendi dünyalarına çekiliyor, köylerine, şehirlerine gidiyorlar, bayram yapıyorlar, bu da ayrı bir güzellik oluyor, gürültü oluşmaması sağlanıyor.

Tabi dün İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın da Konya’da olduğunu sizinle paylaşmak istiyorum. İçişleri Bakanı Yerlikaya, bayram namazını Kapu Camii’nde kıldı. Bakan Yerlikaya, cami içerisinde vatandaşlarla bayramlaştı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri, belediye başkanları da Bakan Ali Yerlikaya’ya eşlik etti, bunları da birer not olarak aktaralım.

Basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Bakan Yerlikaya, herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Yerlikaya, “Bugün baba ocağında, Konya’mızdayız. Kapu Camii’nde hemşerilerimizle birlikte bayram namazımızı kıldık. Cemaatimizle bayramlaştık. Bütün vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki bütün inanan kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz. Sağlık, sıhhat, afiyet ve ömürler diliyoruz. Ama şunu da belirtmemiz gerekiyor. Başta Gazze’deki kardeşlerimiz olmak üzere zulme uğrayan, İsrail’in soykırımına maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizi, duaların kabul olduğu bu bayram gününde Cenab-ı Allah huzura, barışa, feraha kavuşturmasını nasip etsin diye dua ediyoruz. Ve ismini bildiğimiz, bilmediğimiz yerdeki gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizden eğer zulme uğrayanlar varsa onların da bu bayram gününde kabul olunan duaların yüzü suyu hürmetine bir an önce kurtuluşa, barışa, huzura kavuşmasına dua ediyoruz” dedi.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili süresince bakanlık olarak tedbirlerini aldıklarını ifade ederek, “Dokuz günlük bayram tatili süresi içerisinde İçişleri Bakanlığı olarak yollarda sevdiklerine, yakınlarına, akrabalarına kavuşmak için seyahat eden, yollara düşen kardeşlerimiz nasıl huzurla bayrama kavuştularsa, tekraren bayramın sonunda sağlıkla, huzurla, kazasız, belasız memleketlerine, çalıştıkları yerlere geri dönmelerini biz istiyoruz ama bunun için de her zaman bilinen uyarıyı yapmak istiyoruz. Trafik kurallarına uyup, aşırı hızdan kaçınmalarını ve sağlıkla, afiyetle varmak istedikleri yerlere de varmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tatilin son günü kamyon, tanker ve çekiciler trafikten 1 gün boyunca kısıtlanacakmış. Bu kısıtlama 14 Nisan 2024 Pazar günü 05.00 ile 15 Nisan 2024 Pazartesi 05.00 saatleri arasında olacakmış, ilgililere biz de aktaralım. Bu süreçte en büyük duamız, en büyük temennimiz şu bayramın kazasız belasız atlatılması… Ne olur yahu yollarda dikkatli olun ne olur arabayı yavaş sürün ne olur hızlı gitmeyin, sakin ve yavaş gidin, sağlıkla sıhhatle varacağınız yere ulaşın.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ARTIK ÇOK ÖNEMLİ HALE GELDİ

Değerli dostlarım biliyorsunuz seçim yazılarını yazdım, o noktayı koydum ama bir konuya da bayram vesilesiyle de olsa dikkat çekmek istiyorum. Evet değerli başkanlarımız, artık sosyal belediyecilik önemli.

Birçok ilin çevreyolları yapılalı on yıl oluyor ama Konya’nın biliyorsunuz hala çevreyolu yapılmadı, Abdülhamit Caddesi çok başarılı, çok kıymetli bir cadde oldu ama mesela siz çevreyolunu yapmadığınız zaman, Seydişehir yönünden gelen, Antalya’dan gelen araçlar, İstanbul ve Ankara Yoluna geçmek için bu caddeyi kullanıyorlar, onun için de Meram Dere ve Meram Yaka’nın büyük bir bölümü, Meram Tıp Fakültesi ve Hastanesi önü, Hocacihan, Sille Yolu ve o bölgeden Yazır’a kadar olan alanlar, Yazır ve özellikle Elmalılı Hamdi Hoca Caddesi kocaman kocaman kamyonların cirit attığı alana dönüyor. İnanın zaten Yazır’ın büyük bir bölümü Tır garajına dönüşmüş durumda, kontrol eden de yok, kocaman kocaman kamyonlar şehrin içine park edilmiş, insanlar için ciddi bir tehlike arz ediyorlar. Bu sorunlar çözülmeyi bekliyor bir…

Bunlarla birlikte bu dönemde de metro konusunda bir adım atılacak mı bilmiyorum? Zira zaten Ulaştırma Bakanlığı yine İstanbul’a metro yapacak, Konya’ya ise tramvay yapacak, tramvay ile karayolları da kesiştiği için mesela Japon Parkının önünden bindiğiniz tramvay Zafer Durağına bir saatte gelebiliyor, şimdi stadyumla Şehir Hastanesinin mesafesi ne olacak bilmiyorum, yani toplu ulaşım büyük ve metropol bir şehre uygun şekilde çözülmeli, bu da iki…

Neticede bunlar var, Konya’nın hala fiziki yatırımlara ihtiyacı var onları not etmeden geçmek de istemedim ama şunu da size ifade edeyim Konya’nın asıl eksikliği sosyal belediyecilik… Mesela Konya Büyükşehir Belediyesi emeklilerin sıkıntılarının çözümüne bir nebze olsun katkı yapmıyor? Bu sene Ramazan’da Ankara Büyükşehir Belediyesi onlarca iftar çadırı kurdu, neden Konya Büyükşehir Belediyesi bir tane bile fakir fukara için, yolda kalmışlar için iftar çadırı kurmadı? Ankara Büyükşehir Belediyesi fitre hesabı açmış, buraya biriken paraları fakire fukaraya dağıtıyor, bunu Konya Büyükşehir Belediyesi yapmalı değil mi? Peki böyle bir çalışma neden yapılmadı? Ankara Büyükşehir Belediyesi geceleyin çalışan işçilere, evsizlere çorba dağıtıyor, neden Konya’mızda yok? Ankara Büyükşehir Belediyesi tanzim satış noktaları açmış buralardan fakire fukaraya, emekliye, asgari ücretliye ucuz et, süt, ekmek satıyor, Konya’mızda neden yok? Ankara Büyükşehir Belediyesi ucuz lokantalar açmış, buradan rahatça yemek yiyebiliyor, fakir fukara, asgari ücretle çalışan aileler, emekliler ama Konya’da böyle bir hizmet yok, peki neden yok? Konya’da fakir fukara yok mu? Emekli yok mu? Asgari ücretle çalışan yok mu? Herkes zengin mi?

Eğer Konya Büyükşehir Belediyesindeki dostlarımız bizi anlarsa biz kendilerine aslında yardımcı olmaya çalışıyoruz, artık açılış belediyeciliği değil, sosyal belediyecilik geçiyor Türkiye’de… Açılışlarda olsun ama sosyal yönünüzü de geliştirin. Sosyal Belediyecilik dönemindeyiz, bunu hatırlatmış, bedavadan fikir vermiş, danışmanlık yapmış oluyoruz, umarım faydası olur.

MURAT KURUM BAKANIMIZIN KONYALILAR HER ZAMAN YANINDA OLMALI

Dostlar seçim sürecinde biliyorsunuz, nerede ise Konya’nın ilçelerinde konuşmadığımı belediye başkanı kalmadı. Hepsinin ortak bir noktası vardı biliyor musunuz? Hepsi Sayın Murat Kurum’a dönüp dolaşıp ilçelerindeki sorunların çözümü ve yatırımlar için teşekkür ediyor… Seçim süreci artık geride kaldı, mazbatasını almayan nerede ise belediye başkanı bile kalmadı ve önümüzdeki maçlara bakacağız artık da burada bir konuyu da sizin ilginize sunmak istiyorum, evet sevgili dostlarım Konyalılar olarak, hatta bütün partiler için yazıyorum bunu, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası başta olmak üzere bütün kurum, kuruluş, medya ve sivil toplum kuruluşlarımızın tamamının Murat Kurum Bakanımıza sahip çıkması, onun yalnız olmadığını hem Sayın Bakanımıza, hem de dost düşmen herkese göstermesi elzemdir. Konya vefalı şehirdir, ahkamları kesmekle vefalı olunmaz, Konyalıların Murat Kurum’un yanında dimdik durmaları gerçekten çok önemli. Bugün bir not olarak onu da yazmış olayım.

Neyse bu konuları yazarız yine… İkinci gününde de bayramınızın mübarek olmasını diliyor, hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR