Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Bedenler Trabzon’da akıllar Belçika’da

Bedenler Trabzon’da akıllar Belçika’da

5.hafta öncesi çıktığı 4 lig maçında 1 galibiyet 3 mağlubiyet alan Trabzonspor, 1 galibiyet 3 beraberlik alan Atiker Konyaspor’u konuk etti. Hafta içi Türkiye kupası maçında Ardahan’la karşılaşan Trabzon ekibinde biraz da olsa yorgunluk vardı. Ligdeki kötü gidişatını durdurmak isteyen bordo mavililer Konyaspor karşısına galibiyet umuduyla çıktı. Avrupa serüveniyle birlikte lig maçlarını devam ettiren Konyaspor ise Trabzon’dan 3 puanla dönerek iç sahadaki Gençlerbirliği beraberliğini unutturmak istiyordu.

Berbat zeminin yağmurla buluşmasıyla çamur deryasına dönen Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maç Konyaspor’un kontrolünde başladı. Ne yaptığını bilmeyen bir Trabzonspor vardı sahada. Konyaspor ilk yarıda daha önce yaptığı deplasman organizasyonlarını denese de başarılı olamadı. Ama ilk yarıdaki Trabzon’u gören herkes Konyaspor’un bu takımı rahatça yenebileceğini düşünürdü. Hatta ilk devredeki Trabzon’u görünce, geçen hafta Alanyaspor’un Karadeniz ekibini nasıl 3-0 yendiğini anlamış oldum.

Konyaspor’un geçen sezonki kadrosu bu Trabzon’a fark atardı. Çünkü her Trabzon maçında gol atan bir Traore etkeni vardı. Bu sezon ne değişti?

İskelet kadronun büyük bir kısmı korundu. Yapılan yeni transferler de olumlu ancak ben Traore’nin kalmasını çok isterdim. Yokluğunu ister istemez her maçta arıyoruz. Özellikle Karabükspor’a bu sezon yaptıklarını görünce keşkelerimiz giderek artıyor.

Trabzon’a galibiyet için giden Konyasporlu futbolcuların akıllarında Avrupa vardı. Aykut Kocaman’ın da her fırsatta yinelediği gibi ‘Bizim için lig önemli’ cümlesi henüz zihinlere oturmamış olacak ki, futbolcuların bedenleri Trabzon’da akılları Belçika’daydı.

Hafta içi oynanacak Gent maçı Konyaspor için büyük önem taşıyor. Özellikle Shakhtar Donetsk maçından alınan mağlubiyetin ardından yeşil beyazlıların grupta son sırada yer alması, bu maçın önemini bir kat daha arttırıyor. Şüphesiz ki planlar deplasmanda alınacak 3 puan üzerine yapılıyor. Ancak o maçlara çıkabilmenin yolu da ligdeki başarıdan geçiyor. Türkiye’de sezonu iyi bitireceksin ki Avrupa’ya gidebilesin.

Oyuncuların da psikolojilerini anlamak gerekiyor. İlk kez Avrupa’da mücadele etmek gerçekten büyük heyecan verici. Önümüzdeki günlerde bu yoğun maç temposuna bir de Türkiye Kupası eklenecek. O zaman ne olacak henüz kestiremiyoruz. Ancak şunu belirtelim ki biz yine Aykut Kocaman’ın tecrübesine güveniyoruz. Gereken hamleleri yapacaktır.

Trabzonspor maçında hakemin de beceriksiz yönetimiyle uzatma dakikalarında alınan mağlubiyet nazar boncuğu olsun. Gent maçının ardından iç sahada oynanacak Adanaspor maçı yeni başarılar için umut kapısı olacaktır. Konyasporlu oyuncularda bu potansiyel fazlasıyla var. Yeter ki zihinler dışarıda değil de sahada olsun….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR