Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

Beraberliğe ‘Rıza’ gösterdik!

Beraberliğe ‘Rıza’ gösterdik!

Yazmaya başlamadan önce, skoru mu? konuşmalıyız yoksa oyunu mu? diye kararsız kaldığım oldu açıkçası. Fakat her ikisinden de bahsetmek gerekiyor. Öncelikle 11.hafta itibariyle, Sivasspor deplasmanından golsüz geçen ve Ömer Ali’nin kırmızı kartı sonrası neredeyse 30 dakika eksik oynanan bir maç sonrası 1 puanla dönmek, Konyaspor için kesinlikle kötü sayılmaz.

 Hatta, ligde Konyaspor için rakip kabul edilebilecek bir takıma karşı kaybetmemek, ligin kalan haftaları için avantaj sayılabilir. Bu nedenle Konyaspor, haftayı skor ve puan anlamında bakıldığında kazançlı kapattı diyebiliriz.

Ancak, oyun anlamında değerlendirecek olursak; maçın genelinde Sivasspor’un üstünlüğünde geçen bir müsabaka olduğunu söylemek yanlış olmaz. Maçın ilk 5 dakikasından sonra neredeyse maç sonuna kadar tamamen Sivasspor’u seyrettik.

Futbol aklı ve mantığı ile bakacak olursak; deplasman maçlarında rakibin daha fazla oyunun kontrolünü sağlaması beklenen bir durumdur. Fakat oyunu bu kadar kendi sahanızda kabul edip, rakibin size fazlasıyla baskı kurmasına izin verirseniz maalesef her maç bu kadar şans yanınızda olmaz. Bu açıdan bakarsak, Konyaspor maçı gol yemeden tamamladığı için savunma adına başarılı bir maçı tamamladı.

Bunun yanı sıra, Konyaspor son oynanan Başakşehir maçında olduğu gibi hücum anlamında yine maalesef yetersiz ve eksik kaldı. Organize bir atak yoktu, hücumda çoğalamadı ve bulduğu birkaç pozisyonda da finalde başarı sağlayamadı.

Tabi ki hücum anlamındaki başarı, antrenman periyodunda çalışılması gereken hücum organizasyonlarının ve oyun stratejilerinin oyuncular tarafından ezberlenmesi, öğrenilmesi ve uygulanması ile oluyor ancak.

Rıza Hoca’nın bakış açısı ile “mevcut oyuncuların yetersizliği ve kadronun kısıtlı olması” gibi bir sebebe dayandıracak olursak, elbette işin içinden çıkmak kolay olacak. Fakat şahsen böyle olduğunu düşünmeyenlerden biri olarak, Konyaspor’un özellikle hücum anlamında bilinçli, bir ya da birkaç oyun kurgusuna sahip olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle, ligde 11 maçın geride kaldığı bir dönemde, Konyaspor’un öncelikle nasıl gol atacağını bilmesi gerekiyor.

Savunma öğrenilir fakat hücum bireysel yetenek ister. Konyaspor futbol takımında yetenekli futbolcular var mı? Yok mu? futbolseverlerin takdirine…

Fakat eğer yeterli beceri ve yetenekte oyuncular olmadığını düşünüyorsanız, bu durumu kesinlikle daha fazla tekrar, daha fazla antrenman ve daha fazla taktik çalışması ile kapatabilirsiniz. Tabi ki öncelikle fizik kapasiteniz elverir ise. Bu durumu bilen, gören ve kapatacak olan da elbette Rıza Hoca. Başkası değil.

Her hafta söylüyorum. Konyaspor kötü bir takım değil, şu an için ligde konum itibariyle hiçte kötü olmayan bir durumda. Fakat diğer takımlarla olan puan farkları çok yakın olduğundan dolayı bıçak sırtı bir yerde.

Oynanan futbol bizlere keyif vermese de, gerçekçi olmak lazım. Geçen sene yaşanan travmadan sonra, acaba yine düşme korkusu yaşar mıyız? Düşüncesi, tabi ki bizleri tedirgin ediyor.

Aslında Konyaspor’un, daha doğrusu teknik ekibin bu kadar eleştirmesinin ardında yatan gerçekte bu olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR